Batterij iPhone 6S breekt records

De batterij van de iPhone 6S is ten opzichten van de iPhone 6 kleiner, het nieuwe model van Apple beschikt over een 1715mAh accu, tegenover de 1810mAh accu van de iPhone 6. Toch is de accuduur erop verbeterd, dat komt voornamelijk door de optimalisatie van iOS 9. 

Accu-iPhone-6S

In de praktijk doet de accuduur van de iPhone 6S het prima, ondanks de kleinere hoeveelheid accucapaciteit is de accuduur flink verbeterd, volgens de benchmark test van phonearena is de accuduur van de iPhone 6S beter in vergelijking met de Galaxy S6 Edge van Samsung, ook de Galaxy S6 en HTC One M9 zijn ingehaald door de nieuwe iPhone 6S.

Waarom een kleinere accu?

De reden waarom er een kleinere accu aanwezig is heeft te maken met de nieuwe 3D Touch techniek. Met een kleinere accu is er ruimte vrijgemaakt voor de nieuwe Taptic Engine welke het nieuwe scherm moet gaan aansturen met 3D touch techniek.

Volgens de benchmark zijn alleen de Xperia Z3 Compact en de Galaxy S6 Active voorzien van een betere accuduur, de Galaxy S6 behaald namelijk een accuduur van 12 uur en 9 minuten, dit komt vooral aangezien de smartphone beschikt over een grotere accu en is gericht op de outdoor activiteiten.

Accuduur
Via: Phonearena

De iPhone 6S heeft een gemiddeld verbruik van ongeveer 8uur en 15 minuten, ter vergelijking de iPhone 6 behaalde een accuduur van 5 uur en 22 minuten.

iPhone 6S bestellen?

Vanaf vandaag is de nieuwe iPhone 6S beschikbaar in Nederland, de nieuwe iPhone 6S is onder andere te koop bij Apple en Studentmobiel.

Vorig artikelKomt er een zwart gouden iPhone 6s?
Volgend artikelOnePlus 2 smartphone 12 oktober zonder invite te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in