VOYA V2 TV: Waardig alternatief op een volwaardige mediacenter pc

VOYA is wellicht in Nederland onbekend, maar de vooral in China is het apparaat zeer populair, je kan de VOYA V2 TV vergelijken met een computer welke beschikt over Windows 10, de TV Box beschikt over een aantal mogelijkheden waaronder het streamen van content en bijvoorbeeld het afspelen van Popcorn Time of andere streaming diensten.  

Voya-V2

De VOYA V2 is een TV Box welke beschikt over Windows 10, het gaat hierbij om een volwaardige versie van Windows 10. Intern is er ook veel te vinden, zo beschikt de VOYA V2 over een VOYO V2 TV Box Intel Baytrail T Z3735F Quad Core Processor welke wordt ondersteund met een Intel HD GPU. De VOYA V2 is vooral geschikt voor de media toepassingen en XBMC, met 4K ondersteuning ook geschikt voor de nieuwere TV welke beschikken over 4K ondersteuning.

voyo-v2-tv-box

Specificaties:

De specificaties zijn zeker voor zo’n compact apparaat zeer goed te noemen, zo is er een Intel Z3735 CPU te vinden welke wordt ondersteund door 2GB DDR3 geheugen, intern is er een accu te vinden van 8000mAh welke tevens kan dienen als powerbank voor het opladen van onder andere smartphones.

Qua aansluitingen is de computer compleet, zo is er een ethernet aansluiting, HDMI output en enkele USB aansluitingen. Ook de draadloze functionaliteiten mogen niet ontbreken, zo is er Bluetooth 4.0 aanwezig en WiFi.

Voya-2-aansluitingen

Performance

De performance zijn te vergelijken met gelijkwaardige computers in het lagere segment, de ATOM Z3735F is een bekende processor welke tegenwoordig ook in enkele laptops wordt gebruikt. Intern is er een 64GB SSD te vinden, deze wordt gebruikt voor de Windows 10 installatie en uiteraard de overige bestanden.

Software

De Voya V2 draait op een volwaardige versie van Windows 10, hierdoor ben je vrij in de keuze van software, gezien het bereik van Windows 10 is er veel mogelijk qua software en applicaties. Zo worden volledige applicaties zoals Photoshop, Cad en CorelDraw ondersteund en ook de overige programma’s welke op het Windows platform beschikbaar zijn kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden.

Ideaal voor media

De Voya V2 is ideaal voor het media gebruik, in combinatie met Windows 10 en een HDMI output is deze vrijwel voor elke media toepassing te gebruiken, denk hierbij aan onder andere XBMC. Door het lichtgewicht design en zeer compacte behuizing is het eenvoudig om de computer snel te verplaatsen of mee te nemen. Om te vergelijken het apparaat is iets kleiner als een iPhone.

Voya

Beschikbaarheid

In Nederland is Voya een vrijwel onbekend merk, toch worden er zeer degelijke apparaten op de markt gebracht welke voorzien zijn van de nieuwste technieken. Opvallend is dat de Voya beschikt over Windows 10 ondersteuning, dit is vrijwel nooit beschikbaar in dit segment en in deze prijsklassen.

De Voya V2 TV Box is te koop voor een bedrag van 116,89 dollar, zeker gezien de specificaties  een zeer degelijk alternatief op een mediacenter pc. Bestellen kan onder andere via gearbest. Bestellen kan met de coupon: VOYOV28

Vorig artikelDe volgende Samsung smartphones krijgen Android 6.0
Volgend artikeliPhone 6S kan beschikken over Samsung of TSMC processor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in