Review: Honor 7 smartphone

Software en camera

Net zoals de overige Honor 7 smartphone beschikt de Honor 7 ook de EMUI skin, het gaat hierbij om de versie gebaseerd op Android 5.0, helaas niet de meest recente versie.

Een nadeel van de Honor 7 smartphones blijft de software, het bedrijf loopt vaak achter en de updates komen vrij laat beschikbaar. Ook de Emotion UI 3.1 welke bovenop Android draait is over het algemeen vrij zwaar voor de smartphone. De software brengt vele verbeteringen en toffe functionaliteiten met zich mee, maar nadelen zijn er ook. De software toont op een minimale manier de notificatie, dat kan in de praktijk leiden tot irritaties.

Ook het design van Android wordt vrij fors aangepast door de EmotionUI. Zo is er geen apart overzicht van je apps, Maar worden alle snelkoppelingen op het startscherm gezet, wel is er verbetering te zien in het thema in vergelijking met de Huawei P8, maar over het algemeen is de EMUI software skin geen verbetering ten opzichten van Android 5.1 stock.

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner biedt software matig wel vele extra opties. Zo kan je instellen dat het notificatiecentrum verschijnt wanneer je naar beneden veegt op de sensor. Door dubbel te tikken op de sensor verdwijnen alle notificaties, en wanneer je omhoog veegt komt het multitaskmenu naar voren.

Camera app

Een groot voordeel ten opzichten van de standaard camera app in Android is de app op de Honor 7. De app is behoorlijk uitgebreid, er zijn vele modi aanwezig voor foto’s en video’s, bijvoorbeeld een stand voor het fotograferen van eten en lichtfotografie.

Op papier heeft de Honor 7 een prima camera, aan de voorzijde is er een 8 megapixel camera te vinden terwijl er aan de achterzijde een 20 megapixel camera is te vinden met een dubbele ledflitser.

De fotokwaliteit van de achterste camera van de Honor 7 is erg wisselend, wanneer je even de tijd neemt voor een foto kan er een prima resultaat uitkomen, snelle foto’s onder beperkte licht omstandigheden zijn vaak wat onscherp.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Honor 7 smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Prestaties en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Design
9
Betrouwbaarheid
9
Mogelijkheden
8
Software
7
Prijs/ Kwaliteit
9
Vorig artikelGrand Prix van Abu Dhabi live op Ziggo Sport
Volgend artikelCyber Monday bij Everbuying: Flinke korting op smartphones en tablets
review-honor-7-smartphoneDe Honor 7 is een krachtige smartphone welke wordt verkocht voor een zeer interessante adviesprijs. Zeker voor 350 euro krijg je veel voor je geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in