China weert Whatsapp-gebruikers van netwerk

China weer een aantal gebruikers van Whatsapp op zijn mobiele netwerken, naast Whatsapp zijn er nog een aantal berichtenapps geblokkeerd op het mobiele netwerk. 

Whatsapp

De nieuwe maatregel is niet voor heel China van toepassing, vooralsnog gaat het alleen om de Noordwestelijke provincie; Xinjiang. Verschillende gebruikers hebben een melding gemaakt tegenover New York Times.

Het weren van Whatsapp-gebruikers begon kort na de aanslagen in Parijs, mogelijk komt dat omdat China vreest voor soortgelijke incidenten. Veel gebruikers kregen een sms-bericht waarin zij op de hoogte werden gesteld van de blokkade. Er circuleren momenteel bronnen dat gebruikers zijn geblokkeerd welke de persoonsgegevens niet hebben gekoppeld aan een telefoon nummer. en die gebruikmaken van berichtenapps als Whatsapp en Telegram of vpn-diensten, waarmee internetcensuur kan worden omzeild.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er in totaal last hebben van de blokkade, ook is het niet bekend of andere delen van China ook worden geblokkeerd.

Vorig artikelSnapchat werkt niet meer op Android smartphones met root
Volgend artikel‘Galaxy S7 krijgt weer microSD slot’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in