OnePlus geeft geld terug voor USB C kabels

Steeds meer smartphones worden uitgerust met een nieuwe USB-C poort, maar deze maand verscheen het bericht dat niet alle kabels goed zijn voor elke smartphone. Onder andere de kabels welke OnePlus verkoopt kunnen schade brengen aan de andere apparaten. Nu heeft OnePlus laten weten dat gebruikers geld kunnen terugvragen.

DSC_0545 (Copy)

USB-C is de nieuwste standaard op de tablets en smartphones. Deze aansluiting is geheel symmetrisch waardoor de kabel er op twee manieren inpast. Half november verscheen het bericht dat veel USB-C kabels schade konden aanbrengen aan de toestellen.

Nu heeft OnePlus een statement uitgegeven waarin het bedrijf meer informatie vrijgeeft over de problemen. Het opladen van de OnePlus 2 gaat zonder problemen, e kabel en adapter zijn ontworpen om 2A-output aan te kunnen, maar de resistor in de kabels die hiermee communiceert geeft een signaal door, waardoor apparaten die kunnen opladen via fast-charging, meer stroom zullen vragen dan gebruikelijk kan worden verwerkt door de kabel.

Via een aparte website is het mogelijk om de kosten van een extra aangekochte USB-C kabel kunnen worden terug gevraagd. e bijgeleverde kabel en daarvoor geld terugvragen is niet mogelijk, aangezien de prima een OnePlus 2 smartphone kan opladen, er is alleen schade mogelijk wanneer er overige smartphones worden opgeladen.

Vorig artikelNieuwe Raspberry Pi Zero kost 5 dollar
Volgend artikelHuawei Mate 8: Groot scherm, gigantische accu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in