Droomfoto van ijsvogel na 750.000 pogingen en zes jaar

Een ijsvogel welke een verticale duik in het water neemt, voor deze perfecte foto heeft een fotograaf 6 jaar gedaan en ruim 720.000 foto’s. Gewoon doorzetten en dan komt het resultaat vanzelf, zo dacht de fotograaf. 

Na jaren en het schieten van ruim 750.000 foto’s heeft hij eindelijk zijn doel bereikt, de ultieme droomfoto. De foto is gemaakt door natuurfotograaf Alan McFadyen. Hij wilde een speciale foto, namelijk een Ijsvogel welke recht naar beneden met zijn snavel het water induikt. Dat is nog niet zo lastig, maar er mocht geen enkele druppel van het water omhoog spatten. Hierdoor ontstaat er een spiegeleffect op het water.

Het lijkt makkelijk, maar in de praktijk is dat zeker niet het geval, aangezien Alan zes jaar over de foto heeft gedaan en ongeveer 720.000 foto’s. Hieronder zie je enkele pogingen die ook tot prachtige kiekjes leidden, maar niet de ultieme foto.

Ijsvogel-2Ijsvogel-3Ijsvogel-1

Het resultaat

Ijsvogel-4

Het resultaat na vele jaren was het allemaal waard volgens de fotograaf. De foto was in de perfecte omstandigheden, er mocht namelijk geen enkele spetter zichtbaar zijn van het water. Al met al is het resultaat zeer goed gelukt, McFadyen is nog lang niet klaar met de foto.

BRONboredpanda.com
Vorig artikelNieuwe chip kan smartphone in 10 minuten opladen
Volgend artikelEthernet adapter voor Chromecast beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in