Smartphone vervangt snel de ov-chipkaart

Op dit moment is de ov-chipkaart nog een vereiste, maar daar gaat verandering in komen. In 2016 moet het mogelijk zijn om in te checken via een smartphone in plaats van de ov-chipkaart. 

OV-Chipkaart-Android

De ov-bedrijven starten vanaf vandaag een proef om reizigers in en uit te laten checken met hun smartphone. De bedrijven zijn de samenwerking aangegaan met Vodafone en KPN, in een test gebruiken 200 reizigers de nieuwe functionaliteit.

Het in- en uitchecken werkt vooralsnog alleen met een Android smartphone welke beschikt over een nfc-chip, daarnaast moet je ook klant zijn van Vodafone of KPN, de providers leveren een standaard chipkaart met daarop de informatie van de ov-chipkaart. iPhone gebruikers kunnen de functie niet gebruiken, aangezien Apple alleen de nfc chip kan gebruiken in de iPhone 6/6s. Het werkt eenvoudig, zodra je de smartphone bij het incheckpaartje houdt wordt je ingecheckt. Het scherm hoeft hiervoor niet te zijn ingeschakeld.

In de app is het eenvoudig om te bekijken of er is uitgecheckt, indien er controle komt scant de conducteur nu de achterkant van de smartphone. Ook hebben de testers een speciale kaart om te laten zien dat het gaat om een test.

 

Vorig artikelCyanogenMod voor OnePlus 2 in ontwikkeling
Volgend artikelMX Plus en Sunvell T95: Ideaal voor bij de TV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in