Review: BMW i8

De BMW i8

De i8 is een plug-in hybride sportauto met 1.5 TwinPower driecilinder benzinemotor en een elektromotor, samen goed voor 362 pk. Daarmee accelereert de i8 in 4,4 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Elektrisch is de i8 goed voor een topsnelheid van 120 km/u, echt ver kom je alleen niet aangezien je met de elektrische modus slechts 37 kilometer ver komt (in optimale omstandigheden). Door de hybride constructie is het mogelijk om de BMW i8 elektrisch op te laden tijdens het rijden, in de praktijk werkt dit goed. Wij hebben tijdens de test nooit zonder elektrische capaciteit gezeten.

DSC_0386 (Copy)

BMW heeft de i8 een adviesprijs meegegeven van 138.000 euro, maar met enkele opties kan je daar gerust enkele duizenden euro’s bij optellen. Standaard zijn er 20-inch velgen aanwezig, wil je de Turbine 20-inch velgen dan mag je daar 1831,00 voor bijtellen. Ook voor het interieur is er voldoende keus, voor het interieurdesign met exclusieve design elementen moet er 2339,00 euro betaald worden.

BMW i8 van binnen

DSC_0760 (Copy)

De BMW i8 ziet er van binnen modern en sportief uit, met kuipstoelen en een ruim dashboard is wat ons betreft de sportauto look goed gelukt. Zo zijn er twee fraaie displays te vinden voor de multimedia toepassing en de standaard functionaliteiten, zoals snelheid etc. Een scherm is aanwezig op het dashboard voor de bestuurder, terwijl het andere scherm in het midden van het dashboard is geplaatst.

BMW-i8-interieur

DSC_0394 (Copy)

Een nadeel is wel de beperkte opslagruimte, je koopt de auto niet voor de opslag, maar in de BMW i8 is het wel heeft compact. Achterin zijn er nog twee zitjes aanwezig. maar die moet je eerder zien als extra bagageruimte met gordels en niet als een plaats waar je mensen wilt plaatsen.

DSC_0408 (Copy)

Auto van de toekomst?

Wat maakt de BMW i8 de auto van de toekomst?, volgens BMW komt dat neer op de opwindende rijprestaties tegen een verbruik welke zeker in vergelijking met de huidige sportauto’s zeer zuinig is te noemen. Op papier weet de i8 een aardige indruk te maken: twee motoren, een elektrische actieradius van 37 kilometer, een frame opgetrokken uit carbon en CFRP, een systeemvermogen van 362 pk, en bijna 500Nm aan trekkracht, ook het gemiddelde EU verbruik is met 2,1/100km goed te noemen. Het bijzondere is dat die elektromotor aan een tweetrapstransmissie is verbonden.

Speakergeluid

BMW wil de beleving van de auto niet verstoren door de elektrische motor, daarom wordt het motorgeluid versterkt via de speakers, dit gebeurd in de sport stand van de BMW i8. Dat geluid is deels kunstmatig, maar zorgt er wel voor dat de sportbeleving wordt behouden, ook gezien de technische achtergrond is dit een toffe toevoeging voor de BMW i8. Er zijn drie speakers aanwezig; twee in de C-stijlen vlak achter de stoelen en één ergens weggestopt direct achter de carrosserie. Hierdoor is het geluid voor zowel de inzittende als omstanders te horen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review:

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSamsung Gear S2-update brengt vele nieuwe opties
Volgend artikelGalaxy S7 krijgt zelfde design als Galaxy S6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in