Review: BMW i8

Conclusie

Wat ons betreft heeft BMW met de i8 een auto op de markt gebracht welke is gericht op de toekomst, dit is ook terug te zien aan het materiaal verbruik en de gebruikte technieken. De vleugeldeuren en de uitstraling hebben veel weg van een sportauto.

DSC_0378 (Copy)

BMW heeft vele technische technieken toegepast, denk hierbij aan het uitgebreide assistentiesysteem, dit is wel een optioneel pakket, maar is zeker aan te raden. Wordt een persoon of een obstakel herkend dat remt de BMW i8 automatisch af, dit is van toepassing op een snelheid tussen de 10 en 60km/h. Bovendien is het mogelijk om informatie meldingen te tonen van het multimediasysteem. In de praktijk werkt dit verrassend goed.

Het head-Up display werkt in de praktijk zeer goed, ook onder zonnige omstandigheden.

Een andere interessante techniek is het Head-Up display, zo kan je zelf aangeven welke informatie zichtbaar moet zijn op het scherm, het is onder andere mogelijk om de navigatie, snelheid en waarschuwingen te tonen. Ook worden verkeersborden getoond en informatie over het snelheidslimiet. Het is een van de weinigen Head-Up displays welke zo’n duidelijke heldere kleuren weergave heeft, zelfs in vol zonlicht is het scherm zeer goed af te lezen.

BMW-i8-interieur

Assistentiesystemen

Wordt een persoon of een obstakel herkend dat remt de BMW i8 automatisch af, dit is van toepassing op een snelheid tussen de 10 en 60km/h. Bovendien is het mogelijk om informatie meldingen te tonen van het multimediasysteem. In de praktijk werkt dit verrassend goed.

Hybride modus werkt zeer goed

De hybride modus is een van de verschillende modus-opties. In de hybride modus worden beide motoren met elkaar gecombineerd tussen een laag verbruik en goede prestaties.

DSC_0771 (Copy)

Ook het media systeem is zeer compleet, en voorzien van alle gebruikelijke opties. Vooral het navigatiesysteem werkt zeer prettig, in het begin is het onhandig dat er geen touchscreen aanwezig is, maar met de bedieningsconsole is dit zo weer vergeten.

Wel is een nadeel de bagageruimte, maar daar is de auto ook zeker niet op gericht. Indien de achterbank wordt gebruik als bergruimte is het geen probleem. De hoofd- en beenruimte op de achterbank zijn zo minimaal dat hier in de praktijk nooit iemand zal zitten. De achterbank doet daarom in de praktijk dienst als bergruimte.

De i8 is de sportwagen van de toekomst, welke volop is voorzien van technologie

Inhoudsopgave

Bekijk de voorgaande pagina’s van de review:

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSamsung Gear S2-update brengt vele nieuwe opties
Volgend artikelGalaxy S7 krijgt zelfde design als Galaxy S6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in