QNAP TS-563 Review: Topper voor de zakelijke markt

Installatie

Qua installatie is de NAS erg eenvoudig, Qnap zet vooral in op de gebruiksvriendelijkheid, en blijft de gebruiksvriendelijkheid uiteraard flink verbeterden. Om te beginnen is het vereist om de Qfinder software te installeren, met deze software is het mogelijk om het netwerk te scannen en om zo de NAS pagina te openen. Wanneer de NAS een IP adres heeft kan de installatie beginnen. De installatie gaat volledig over het netwerk.

De eerste stap is het starten van de Qfinder software, als de NAS nog niet eerder is geconfigureerd zal onderstaande scherm verschijnen. Om de installatie te starten klik op Ja.

Qnap-1

Aan het begin van de installatie worden er twee opties getoond, waaronder thuis gebruik en zakelijke gebruik, zoals de naam al aangeeft selecteer je de optie waarvoor de NAS bedoeld is. Bij de zakelijke installatie worden er een minimaal aantal apps geïnstalleerd. Bij de installatie voor de thuis gebruiker worden alle media toepassingen geïnstalleerd. Voor deze test selecteren wij de optie; ‘Business Use

Qnap-2

De installatie is te vinden in verschillende menu’s waaronder Naam/ Wachtwoord, Netwerk, Services, Schijf en Samenvatting. Het eerste installatie scherm is gericht op de inlog gegevens, standaard wordt er een admin account aangemaakt met de gebruikersnaam admin.

Qnap-3

De volgende twee stappen van de installatie zijn gericht op de datum/tijd en het netwerk. Qua instellingen staat alles in de basis al goed. Voor netwerk heb je de keus om een DHCP adres te gebruiken of een static IP. Het is aan te raden om dit in het begin gelijk goed uit te voeren, en direct een goed IP mee te geven.

Tijdens het installatie proces in services heb je de mogelijkheid om het platform te selecteren, deze setting is uiteraard op basis van het platform welke wordt gebruikt, wij gebruiken Winows/ SMB/ CIFS.

Qnap-4

Het menu; Schijf is gericht op de configuratie van de interne schijven, dit kan je eventueel na de setup ook  aanpassen/ aanmaken. Omdat het gaat om een zakelijke NAS zijn er een aantal opties specifiek voor de zakelijke markt, dit zijn onder andere de volumetype opties, er is keus tussen; Statisch volume, thick-volume en thin-volume. Voor de test selecteren wij een statisch volume, gebaseerd op RAID 1.

Qnap-5

Na de setup start de installatie, dit is afhankelijk van de configuratie, maar over het algemeen duurt het ongeveer 10 tot 15 minuten met Raid 1. Na de installatie is de Qnap klaar voor gebruik en kan het configureren beginnen. Zeker gezien de mogelijkheden is de installatie van de Qnap zeer eenvoudig uitgevoerd, voor een standaard installatie is er nauwelijks kennis vereist.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-563:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-563
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
10
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelApple werkt aan draadloze AirPods van beats
Volgend artikelBen verhoogt 4G downloadsnelheid naar 75 Mbit/s
review-qnap-ts-563De Qnap TS-563 is een NAS welke vooral voor de zakelijke markt geschikt is. Zo beschikt de Qnap TS-563 over 10GbE uitbreidingsunit en is er een behoorlijke interne processor aanwezig. Ook is het eenvoudig om de NAS uit te breiden qua opslag en RAM, waarmee de NAS zeker voor de zakelijke omgeving veel kan schakelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in