QNAP TS-563 Review: Topper voor de zakelijke markt

Software

Qua OS is het QTS systeem aanwezig, dit is een door Qnap ontwikkeld systeem, het voordeel  van het systeem is dat deze perfect aan sluit op de performance en functionaliteiten van de Qnap NAS. Inmiddels is QTS 4.2 de meest recente versie van het systeem.

Wanneer je voor de eerste keer zal inloggen zie je een vrij standaard ingericht systeem, met de basis functionaliteiten. Standaard apps is het systeem al prima ingericht voor een basis omgeving, met de vele apps is het mogelijk om de NAS waar nodig uit te breiden.

Qnap-6

Qnap-7

Virtualisatiebeheer

De webinterface van de NAS kan gebruikt worden voor het beheer van de virtuele machines. Naast computers kunt u ook tablets gebruiken om meerdere virtuele machines van verschillende besturingssystemen zoals Windows, Linux, en UNIX uit te voeren op Virtualization Station.

Het Virtualization Station is eenvoudig te installeren vanuit de Qnap App Center. De software beschikt over enkele sjablonen waarmee je snel een eenvoudig virtuele machines kan aanmaken. Geavanceerde gebruikers kunnen aangepaste sjablonen maken, om zo de volledige configuratie in te stellen voor de VM. Ook heb je de mogelijkheid om handmatig een VM aan te maken. Het virtualisatiebeheer is gericht op de zakelijke markt, hierdoor zijn ook de zakelijke toepassingen aanwezig welke ook gebruikt worden bij virtualisatieplatformen van Microsoft en VMware. Zo heb je de mogelijkheid om VM’s te importeren/ exporteren/ dupliceren en te voorzien van een snapshot.

VM creëren 

Via de webinterface is het eenvoudig om een VM aan te maken. Tijdens het aanmaken van een nieuwe virtuele machine heb je twee opties voor het aanmaken van een nieuwe VM. Zo kan je een VM aanmaken via de voor-geconfigureerde sjablonen of handmatige instellingen.

Qnap-VM-2

Tijdens onze test hebben wij zowel een sjabloon als handmatige setup gebruikt. Onderstaand een voorbeeld tijdens het aanmaken van een handmatige virtuele machine. Tijdens de setup kan je veel configureren, het virtuele platform is vergelijkbaar met VMware en Hyper V. Tijdens de test hebben wij Windows 10 gebruikt als virtualisatie OS.

Nadat de server is aangemaakt komt deze uiteraard in de lijst van virtuele machines, vanuit het menu heb je verschillende mogelijkheden, waaronder VM starten, VM, Verwijderen en Klonen. Via de management portal heb je ook de mogelijkheid om meerdere vm’s te exporteren/ importeren.

Qnap-VM-4
VM uitgeschakeld
Qnap-VM-5
VM ingeschakeld

De console werkt zowel via HTML5 als Java, de verbinding werkt standaard op een hoge verbinding van 20Mbit/s. Via de management portal heb je de mogelijkheid om de VM te beheren.

Interessante functionaliteiten

Voor bedrijven zijn er een aantal interessante functionaliteiten welke zijn verwerkt in QTS 4.2, het gaat hierbij onder andere om de uitgebreide opslagbeheer functionaliteiten. De QNAP Turbo NAS is uitgerust met veel functies om de veiligheid van het systeem, zo kan je gebruikers op individueel niveau rechten geven, ook is het mogelijk om IP adressen te blokkeren.

Ook surveillance station is aanwezig, dit is een uitgebreid VMS systeem met een beheerinterface. In totaal zijn er 3000 IP camera’s welke ondersteuning bieden voor Qnap. Helaas beschikken wij niet over een IP-camera welke werkt op de Qnap. In totaal zijn er vier gratis licenties aanwezig voor de TS-563, hierdoor kan je 4 camera’s aansluiten op de NAS. Extra licenties kan je bijkopen. 1 extra licenties kost ongeveer 59,99 dollar.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-563:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-563
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
10
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelApple werkt aan draadloze AirPods van beats
Volgend artikelBen verhoogt 4G downloadsnelheid naar 75 Mbit/s
review-qnap-ts-563De Qnap TS-563 is een NAS welke vooral voor de zakelijke markt geschikt is. Zo beschikt de Qnap TS-563 over 10GbE uitbreidingsunit en is er een behoorlijke interne processor aanwezig. Ook is het eenvoudig om de NAS uit te breiden qua opslag en RAM, waarmee de NAS zeker voor de zakelijke omgeving veel kan schakelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in