Review Asustor AS1002T: Prima instap NAS

Software

Asustor heeft zoals gebruikelijk het ADM systeem gebruikt, inmiddels zitten we op versie 2.5. De nieuwe heeft een aantal verbeteringen, waaronder iSCSI LUN Snapshot ondersteuning, interne backup en een verbeterde netwerk prullenbak.

Ook is er in ADM 2.5 een mogelijkheid toegevoegd op OneDrive te combineren met de NAS. Door het installeren van de OneDrive App kunnen de gebruikers de cloudopslag combineren met hun persoonlijke opslag. Ook een twee-weg synchronisatie wordt toegestaan.

Het Surveillance Center biedt standaard vier ip-camera licenties, maar volgens de specificaties kun je doorgroeien tot acht camera’s. Hierdoor is het mogelijk om de NAS ook in te zetten als surveillance server.

App Central

App Central is de aanwezige app store, in deze store vind je vele apps welke je vanuit de interface kan installeren op de NAS. De lijst is te groot om in zijn geheel te benoemen maar er zijn een aantal interessante applicaties aanwezig, waaronder WordPress, Joomla, Magento, MediaWiki en WebERP.

Asustor-7

Via download center is het eenvoudig om download taken aan te maken, hierdoor kan je bijvoorbeeld via de apps snel en makkelijk downloads binnen halen via de NAS.

Storage manager

De app storage manager welke standaard aanwezig is te vinden op de NAS is gericht op de opslag capaciteit, via deze applicatie is het mogelijk om een schijf toe te voegen, hierdoor kan je een RAID niveau toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Asustor-8

Configuratiescherm

Via het configuratiescherm heb je een directe toegang tot alle instellingen, in dit menu is het mogelijk om de NAS volledig te configureren, de opties zijn behoorlijk uitgebreid waardoor je zo goed als alles via het menu kan wijzigen.

Asustor-9

Stabiliteit

Zeker in vergelijking met de voorgaande versies van ADM werkt de software zeer stabiel. Het ADM systeem gebruikt ongeveer 5 procent van de CPU, qua memory wordt er ongeveer 76 MB verbruikt.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS1002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelWhatsapp wordt gratis, maar wat is het verdienmodel?
Volgend artikeliPhone 6S beschikt over problemen met batterijpercentage
review-asustor-as1002tDe Asustor AS1002T is een zeer goede NAS voor de instap categorie. De hardware is prima in orde en ook de snelheid is zeer goed te noemen. Zeker voor een bedrag van 200 euro is de NAS intressant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in