Review Asustor AS1002T: Prima instap NAS

Prestaties

Qua hardware is de NAS gericht op de beginnende markt. Zo beschikt de instap nas over een Marvell Armada 385 ARM dual-core CPU welke zijn werkt doet op 1Ghz in combinatie met 512MB aan RAM, op papier lijkt dit weinig, maar de snelheid is prima in orde voor de functionaliteiten.

Asustor-AS1002T-6

Stroomverbruik

Het stroom verbruik van deze NAS is vanwege de beperkte hardware zeer goed te noemen. Zo verbruikt de NAS tijdens IDLE 4,7w. Tijdens gemiddeld verbruik verbruikt de NAS ongeveer 11,3w. Onder load usage wordt er 13,5w verbruikt. Hiermee is de NAS veruit een van de zuinigste op de markt. Uiteraard is dit afhankelijk van de schijven welke worden gebruikt, wij hebben tweemaal WD green schijven gebruikt van 2TB per stuk.

Qua geluid wordt er weinig geproduceerd, het meeste komt van de interne schijven. Wel is er een ventilator te vinden welke het geheel moet koelen. Maar over het algemeen komt de NAS uit op ongeveer 30 DBa.

Performance

De NAS behaalde in diverse benchmark-tools een prima score, als standaard benchmark tool gebruiken wij voornamelijk CrystalDiskMark en AnvilPro om de lees en schijfsnelheid van het apparaat te meten in verschillende omstandigheden en instel mogelijkheden.

Intel NASPT: 

  • RAID 1: 106MB/s
  • JBOD: 105MB/s
  • Single: 105.45MB/s

Write/ Read snelheid

  • Read: 110MB/s
  • Write: 96MB/s

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS1002T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelWhatsapp wordt gratis, maar wat is het verdienmodel?
Volgend artikeliPhone 6S beschikt over problemen met batterijpercentage
review-asustor-as1002tDe Asustor AS1002T is een zeer goede NAS voor de instap categorie. De hardware is prima in orde en ook de snelheid is zeer goed te noemen. Zeker voor een bedrag van 200 euro is de NAS intressant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in