Whatsapp wordt gratis, maar wat is het verdienmodel?

Whatsapp wordt gratis, de dienst is op dit moment nog betaald. Je betaalt voortaan geen ankoopkosten meer en ook geen abonnement. De meeste Nederlanders hebben nooit maar één cent betaald voor Whatsapp, maar hoe zit het precies met het betaalmodel en het verdienmodel van Whatsapp?

Whatsapp

Whatsapp binnen enkele weken gratis

Jan Koum heeft laten weten dat Whatsap helemaal gratis zal gaan worden. In het verleden waren er verschillende betaal groepen, zo waren er een aantal gebruikers welke ieder jaar  €0,89 betalen voor WhatsApp of ooit de app hebben gekocht voor €0,79. De meeste gebruikers hebben nooit betaald. Maar goed nieuws voor de Whatsapp  gebruikers, binnenkort wordt de app gratis.

Wat is het verdienmodel?

Maar wat is het verdienmodel, de dienst toont geen advertentie en er zijn geen in-app aankopen waaraan verdiend kan worden. Hierdoor kan het bijna niet anders dat de dienst de persoonlijke gegevens gebruikt om aan het geld te komen.

Facebook is in 2014 overgenomen door Facebook voor een bedrag van 16 miljard dollar. Al vrij snel na de overname werd echter duidelijk dat WhatsApp niet van plan was persoonlijke informatie te gebruiken, zo hebben Mark Zuckerberg en Jan Koum laten weten. Whatsapp slaat berichten niet centraal op.

Het verdienmodel blijft onduidelijk, een overname van 18 miljard dollar moet zich toch een keer terugverdienen? Jan Koum heeft tijdens een conferentie laten weten dat Whatsapp geld wil gaan verdienen met de zakelijke markt. De makers werken aan een systeem dat bedrijven kunnen inzetten om met klanten in gesprek te komen, je kan het zien als een zakelijke Whatsapp.

Vorig artikelWord Flow Keyboard app van Microsoft komt naar iOS
Volgend artikelReview Asustor AS1002T: Prima instap NAS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in