BQ Aquaris M10: tablet met Ubuntu

De BQ Aquaris M10 is een tablet welke beschikt over het Ubuntu besturingssysteem. De ontwikkelaar van het Ubuntu besturingssysteem gaat een eigen tablet verkopen welke tevens gebruikt kan worden als desktopcomputer. 

BQ-Aquaris-M10-Ubuntu-Tablet

BQ Aquaris M10: Desktop en laptop

In het tweede kwartaal van 2016 zal Canonical de tablet verkopen, standaard beschikt de BQ Aquaris M10 over Ubuntu. De Aquaris M10 schakelt naar een desktopinterface zodra hij aan een monitor wordt bevestigd. Via een muis en toetsenbord is het mogelijk om de tablet in desktop modus te besturen.

Ubuntu is gebaseerd op Linux, doordat de tablet kan dienen als desktop computers is het een serieuze concurrent voor de Microsoft Surface tablet.

Verder is er de mogelijkheid om apps in splitscreen te draaien op het 10,1 inch-scherm. Intern beschikt de tablet over een 1,5Ghz quadcore MediaTek MT8163A processor en 2GB aan RAM. Aan de achterzijde is er een 12 megapixel camera te vinden en 16GB aan interne opslagcapaciteit wat je eventueel kan uitbreiden met een microSD kaart. De adviesprijs is vooralsnog onbekend.

Vorig artikelTwitter tijdlijn niet langer chronologisch
Volgend artikel‘Accu Galaxy S7 gaat twee dagen mee’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in