Google maakt einde aan Flash

Google gaat stoppen met Flash, vanaf de zomer zullen er geen Flash advertenties meer verschijnen op het advertentienetwerk DoubleClick. 

De ooit zo populaire webtechnologie kan leiden tot slechte prestaties van websites, dit komt omdat de technologie vrij zwaar is. Steeds meer advertenties worden vervangen voor snellere HTML5 advertenties.

Vanaf 30 juni is het niet meer mogelijk om Flash advertenties te uploaden naar Doubleclick. Bestaande advertenties mogen een halfjaar later ook niet worden vertoond op de website. Op dit moment is het advertentie netwerk van Google een van de grootste ter wereld.

Ook op Youtube zet Google sinds vorig jaar vooral in op het gebruik van HTML5 in plaats van Flash, de technologie welke is ontwikkeld door Adobe is achterhaald en vaak ook voorzien van beveiligingslekken.

Door het gebruik van HTML5 hoopt Google de ‘browser-ervaring’ te verbeteren. HTML5-content werkt zowel op desktops als op mobiele apparaten, HTML5 is vooral beter op gebied van de mobiele advertenties op de smartphones en tablets.

Vorig artikelLG G5 beschikt over Always One beeldscherm
Volgend artikelArchos presenteert 50HD Oxygen smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in