Runkeeper overgenomen door Asics

De populaire hardloop app Runkeeper heeft een nieuwe eigenaar gekregen, Asics heeft de app overgenomen inclusief het gehele team van Runkeeper. Op kort termijn zal er weinig veranderen aan de app, maar er zijn op het lange termijn wel veranderingen welke toegepast zullen worden. 

Asics-Runkeeper

Hoeveel Asics heeft betaald voor Runkeeper is nog onduidelijk. Runkeeper is opgericht in 2008, en zal blijven bestaan als applicatie. Er zal voor de gebruikers “weinig veranderen”, aldus Runkeeper-oprichter Jason Jacobs.

Asics is volgens oprichter Jason Jacbos een logische overnamepartner, beide bedrijven zijn gericht op sport en hartlopen. Het is niet de eerste keer dat een er overnames hebben plaats gevonden in de sport markt. In augustus heeft Adidas onder andere concurrent Runtastic overgenomen. Kledingmerk Under Armous heeft eerder in 2015 ook Myfitnesspal en Endomondo overgenomen.

Asics heeft zelf ook al een app uitgebracht, welke niet populair is geworden. Het gaat hierbij om My Asics. Runkeeper zou op dit moment ruim 38 miljoen gebruikers hebben.

Vorig artikelApple Music beschikbaar voor Sonos-gebruikers
Volgend artikelApple voor de rechter vanwege onbruikbare iPhones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in