VS registreert 300.000 drones in eerste maand

Sinds de start van het FAA drone-registratie systeem zijn er in de Verenigde Staten al vele gebruikers welke de drone hebben geregistreerd. In de eerste maand dat het mogelijk was om te registreren werden er al bijna 300.000 apparaten geregistreerd, dat komt neer op zo’n 10.000 per dag. 

drone_registratie_VS

Regelgeving

Consumenten in de Verenigde Staten met een drone tussen de 250 gram en 25 kilo zijn verplicht om de drone te registreren. Nadat de registratie is voltooid ontvangt de consument een certificaat en een uniek nummer, daarna mag de drone 3 jaar legaal rond vliegen. Na 3 jaar moet er opnieuw een registratie aangevraagd worden.

De flinke toename in de eerste maand komt vooral door de kosten, consumenten kregen de 5 dollar inschrijf geld terug. De registratie van een drone is eenvoudig, de eigenaar hoeft alleen een naam, e-mailadres en woondadres op te geven voor het systeem, daarna wordt er een registratienummer ontvangen en certificaat.

Professioneel

Het systeem is momenteel alleen gericht op de hobbymatige vliegers, aan een systeem voor de professionele drones wordt momenteel hard gewerkt, er wordt verwacht dat dit systeem op 21 maart actief zal worden.

Vorig artikelBelgisch dronebedrijf Skyeye failliet
Volgend artikelWalkera Furious 320: Binnenkort verkrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in