QNAP TS-453A Review: Multimedia topper

Software

Ook de Qnap TS-453A beschikt over het wel  bekende QTS systeem, tijdens de test hebben wij de meest recente versie gebruikt van QTS, het gaat hierbij om versie 4.2 van QTS. QNAP heeft de software wel enkele extra functionaliteiten gegeven, waaronder het tweede OS, het is namelijk mogelijk om Linux te installeren als een tweede OS.

Qnap-TS-453A-10

Virtuele omgevingen

Zoals eerder in deze review al vermeld heeft de TS-453A ondersteuning voor virtuele machines,  met de Virtualization Station is het eenvoudig om virtuele machines te hosten op de TS-453A, hierdoor is het eenvoudig om bijvoorbeeld Windows of Linux te installeren in een virtuele omgeving. QNAP Container Station integreert ook LXC en Docker, hierdoor is de NAS goed gericht op de toekomstige virtualisatie technieken.

HD station

Qua media zijn er voldoende mogelijkheden, aan de achterzijde van het apparaat zijn er twee HDMI aansluitingen te vinden, welke tevens dienen als media uitgang. Qnap heeft QTS voorzien van HD Station, met HD Station is het mogelijk om een aantal media apps te kunnen gebruiken en deze te weergeven op een TV of display, het gaat hierbij onder andere om; Kodi, HD Player, Plex Home Theater, YouTube, Spotify, JRiver, Google Chrome, Mozilla Firefox.

In de praktijk werkt HD station goed, de weergaven zijn goed en ook de kwaliteit van de apps en media is behoorlijk goed. QNAP heeft standaard een afstandsbediening meegeleverd, hiermee is het eenvoudig om de media te bedienen

Real-time en offline transcodering

De Real Time en offline transcodering zijn intressant, de Intel HD graphics heeft ondersteuning voor H.264 hardware decodering, en zorgt voor real-time 4K en 1080p videotranscodering. In de praktijk gaat de transcodering online en offline prima.

HybridDesk Station

Met HybridDesk station is het mogelijk om een TV of beeldscherm via het HD station te koppelen. Via HD station is het mogelijk om de NAS direct te koppelen via een HDMI ansluiting, hiermee is het mogelijk om verschillende toepassingen te kunnen gebruiken, zoals browsers, games etc.

Voor HybridDesk zijn er verschillende toepassingen beschikbaar, waaronder Chrome, Kodi en bijvoorbeeld Plex. Het assortiment van apps is behoorlijk groot, via de HybridDesk interface is het ook mogelijk om de VideoStation HD afbeeldingen te bekijken, Spotify, Skype en de lokale foto’s.

QTS

Inmiddels is QTS op versie 4.2, de nieuwe versie brengt een aantal nieuwe mogelijkheden met zich mee, ook de interface is behoorlijk aangepast.

Screenshot

Qua software zijn onder andere de notificaties verbeterd en de toegang tot de verschillende applicaties, ook is het mogelijk om de interface naar eigen wens te configureren. Met de standaard installatie voor de consument is er redelijk veel software te vinden op de NAS. Standaard is onder andere HybridDesk Station, Surveillance Station en een uitgebreide back-up manager.
Qnap-2

Qnap-5App Center

App Center is een uitgebreide functionaliteit van QNAP, via de App Center applicatie is het mogelijk om apps van QNAP zelf en derden te installeren op de NAS. Het aanbod is behoorlijk uitgebreid en wordt regelmatig van nieuwe apps voorzien, enkele unieke apps zijn  het virtualization platform, Qsirch, Cloud link en Container Station.

Qnap-6

Virtualization Station

Virtualization Station werk snel en stabiel op de TS-453A, vanwege de krachtige processor is het mogelijk om verschillende systemen te virtualiseren.  Qua virtualisatie RAM is er ongeveer 1,4GB tot 2GB beschikbaar. Zonder virtualisatie OS is het CPU verbruik tussen de 8 en 11 procent.

Qnap-3

Het is mogelijk om een virtuele switch aan te maken, de interface is gebaseerd op drie verschillende modussen waaronder “Bridged”, “External-only”, en “Isolated” ook zijn er drie modes van poorttrunking ondersteund: Actieve back-up, IEEE 802.3ad, en Balance-tlb.

Qnap-5

Surveillance Station

Uiteraard beschikt de NAS ook over Surveillance Station, standaard is er een licentie aanwezig voor 4 channels, wanneer er meer apparaten worden gekoppeld is het eenvoudig mogelijk om extra licenties te koppelen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453A:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP TS-453A
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelSamsung ontkracht geruchten overname Tidal
Volgend artikelWhatsapp update oplossing voor problemen met opslagruimte
review-qnap-ts-453aDe QNAP TS-453A is een nieuwe NAS van QNAP welke zich voornamelijk richt op de multimedia functionaliteiten. Met de TS-453A NAS krijg je veel voor het geld. Bekijk de review van de QNAP TS-453A. QNAP TS-453A Review De QNAP TS-453A is een NAS welke beschikt over een...

1 REACTIE

  1. Was net voornemens om deze NAS aan te schaffen naast mijn huidige DS214PLAY. Maar las toch wat nadelen. Zo zou Kodi ineens niet meer ondersteunt worden en is verwijderd. en wordt de HD Player (tijdelijk) verwijderd. . Voor een multimedia NAS een groot minpunt en nu twijfel ik over aanschaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in