Review: Asustor 3102T NAS

Software

Asustor maakt gebruik van het ADM systeem, het gaat hierbij om versie 2.5.3 van het ADM linux systeem. ADM 2.5.3 beschikt over vele nieuwe functionaliteiten, waaronder de ondersteuning voor Share Link, DHCP server en het toevoegen van IP USB printer.

Met de nieuwe functie; DHCP Server is het mogelijk om automatisch de infrastructuur te configureren op basis van de ingebouwde DHCP server. De Asustor DHCP heeft ondersteuning voor meerdere IP Subnets binnen één Lan interface.

Snapshot

Een individuele LUN heeft in versie 2.5.3 ondersteuning tot 256 snapshot versies, deze worden getoond in de Snapshot Manager, hiermee krijg je in één oogopslag een compleet overzicht van de snapshot status.

Onedrive

Door het installeren van de OneDrive App op de ASUSTOR NAS, is het mogelijk om de cloudopslag te combineren met de persoonlijke opslag op de NAS. Ook wordt het verplaatsen van data goed ondersteund.

ADM 2.5.3

Op dit moment is de meest stabiele versie ADM 2.5.3, versie 2.6 is op dit moment nog in bèta, maar zal uiteraard binnenkort verschijnen als definitieve versie voor het Asustor systeem.

Asustor-1

Dashboard

Qua software maakt Asustor flinke stappen, de updates volgen op een zeer rap tempo waardoor er vaak nieuwe functionaliteiten worden toegepast, dat is ook zeker zichtbaar in de interface van het dashboard. De weergave heeft een frisse look gekregen en beschikt daarnaast over enkele unieke functionaliteiten.

Asustor-2

Media functionaliteiten

Asustor heeft de Asustor AS3102T NAS vooral gericht op de media functionaliteiten, door de HDMI uitgang is er veel mogelijk qua media. De Asustor Portal App maakt het mogelijk om via een HDMI uitgang een portal te tonen op het scherm.

Op de portal zijn er verschillende media functionaliteiten aanwezig, waaronder YouTube, XBMC en Chrome. Via de app store is het mogelijk om vele apps toe te voegen aan de Asustor portal.

asustor_portal_main_screen

Qua besturing zijn er drie opties:

  • Asustor Remote
  • AIRemote App
  • USB Keyboard/ Muis

Ook media functionaliteiten zoals Plex, Kodi, SoundGood etc mogen niet ontbreken, qua aanbod is er behoorlijk veel te vinden op  gebied van de media functionaliteiten.

Tijdens de test werkt het afspelen van 4K content het beste via de Kodi/ XBMC applicatie. Met een HDMI uitvoer naar de TV is er veel CPU verbruik tijdens het afspelen, maar het gaat wel zonder haperingen. Plex heeft regelmatig last van CPU drops, waardoor de content regelmatig moet streamen, dit is geen probleem met de NAS maar meer aan de applicatie Plex aangezien het afspelen van dezelfde content onder Kodi wel prima werkt.

ADM 2.6.0

ADM 2.6 is de meest recente versie welke op dit moment in bèta is. ADM 2.6 beschikt over vele nieuwe functionaliteiten, ook op de achtergrond is er veel aangepast, waaronder de GNU C library update van eglibc 2.13 naar glibc 2.22.

2.6.0 heeft vele nieuwe verbeteringen, zo is de MyArchive technologie verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en worden er nog meer bestanden ondersteunt. MyArchive harde schijven ondersteunen nu  AES 256-bit versleuteling, ook is het mogelijk om tot 20 vertrouwde apparaten te koppelen.

Snapshots

De Snapshots zijn ook flink verbeterd, zo is het nu mogelijk om geplande iSCSI LUN snapshots te configureren. Hierdoor kan het systeem automatisch en regelmatig nieuwe snapshots nemen gebaseerd op een tijdsperiode.

Asustor portal

De Asustor portal heeft ook een update gekregen in de nieuwe update. De portal is geoptimaliseerd voor het bekeken van YouTube filmpjes via de Chromium hardware versnelling. Ook het aantal streaming applicaties zijn verder uitgebreid, zo is er een groot aanbod aan de populaire streaming video websites, waaronder onder andere Crunchyroll, Ustream, Spotify, Netflix, YouTube en Metacafe.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS3102T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelZiggo stopt met Ziggo Bapp applicatie
Volgend artikelNieuwe 5,8-inch iPhone met AMOLED scherm komt in 2017
review-asustor-3102tDe AS3102T NAS van Asustor is een prima NAS gericht op de consument en de multimedia gebruiker. Zo beschikt de AS3102T NAS over vele multimedia functionaliteiten, en is er een behoorlijk snelle Intel processor te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in