Review: TP-Link EAP220 Access Point

TP-Link EAP220

De Access Point

TP-Link heeft de EAP220 voorzien van behoorlijk veel mogelijkheden, zo ondersteund de EAP220 Power of Ethernet (802.3af) en is er eenvoudig plafond en wand montage mogelijk.

TP_LINK_EAP220-1

De grootste voordelen zitten in de software, zo kan je eenvoudig een captive portal inrichten welke is gericht op het gastgebruikt, doormiddel van een verificatie is het mogelijk om een portal voor gasten aan te bieden. Zeker voor bedrijven of grote organisaties is de clusterfunctie interessant, hiermee is het mogelijk om meerdere access point te combineren tot een grote eenheid, hierdoor switch je vanzelf over wanneer het signaal onvoldoende is er een betere zender binnen bereik is.

EAP220-3

TP-Link heeft in de EAP serie verschillende exemplaren. Het instapmodel is de EAP110 welke beschikt over passieve POE en 2x 3DBI antenne’s. Ook is er alleen 2,4Ghz aanwezig en is de ethernet poort beperkt op 10/100Mbps.

TP-Link-2

EAP120

De EAP120 het midden model en beschikt over volledige PoE ondersteuning en 2 antenne’s van 4dBI, ook de EAP120 moet het doen met alleen 2,4Ghz.

EAP220

Het product welke wij in de test zullen beoordelen is de EAP220, dit model beschikt over zowel 2,4Ghz en 5Ghz ondersteuning en heeft de beschikking over een Ethernet poort. Er zijn vier antenne’s aanwezig van 4dBi.

Controller

Voor de controller is er geen fysieke controller vereist om alle ap’s aan te sturen. De Acces Points zelf worden gebruikt voor de controller, via een eenvoudige wizard is het mogelijk om de EAP220 te configureren en zo naar eigen wens configureren.

De EAP Controller beschikt over vele mogelijkheden om zo een stabiel en schaalbaar netwerk op te zetten gebaseerd.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de TP-Link EAP220:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP-Link EAP220
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelHuawei P9 krijgt high-end camera van Leica
Volgend artikelHTC 10 Mini met Snapdragon 823 komt mogelijk in september
review-tp-link-eap220-access-pointDe EAP220 is een product dat doet wat het moet doen, vooral in vergelijking met de standaard Ziggo setup is het uitbreiden van het dekkingsgebied succesvol en eenvoudig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in