Review: TP-Link EAP220 Access Point

Software

Qua software zijn er vele mogelijkheden, de meeste functionaliteiten zijn verwerkt in de EAP controller software. Via de software is er een compleet overzicht in de huidige status van de Access Points.

Dashboard

De EAP Controller software is verdeeld in een aantal items, zo is er een map te vinden waarmee je eenvoudig tekening van het gebouw kan inladen, zodat je precies kan zien waar de EAP220 zenders zijn geplaatst en hoe het bereik is. Onder statistieken is het mogelijk om om de statistieken per zender te bekijken.

Via de statistieken is te zien hoeveel er wordt gedownload per cliënt en de hoeveelheid actieve gebruikers. Ook is te zien welke AP het meest actief is en de meest actieve cliënt.

TP-Link-12

Access Points

In het overzicht; Access Points is de huidige status van de zenders te bekijken. In een direct overzicht zie je alle AP’s welke zijn gekoppeld, ook is het eenvoudig om te zien hoeveel clients eraan gekoppeld zijn en de traffic.

TP-Link-13

Overzicht:

Er is een volwaardige en complete logging aanwezig, hierdoor is het eenvoudig om de activiteit te monitoren welke op de AP’s plaatsvinden. Via het item; Clients/ Insight is het mogelijk om per cliënt een overzicht te laten weergeven. Hierdoor krijg je per cliënt inzicht in het verbruik, waaronder download, upload en laatste activiteit. Wanneer je klikt op het mac-adres wordt er een connectie history getoond.

TP-link14

Wireless Control

Met Wireless Control is het mogelijk om de EAP access points volledig naar eigen wens te configureren, er zijn ook een aantal functionaliteiten aanwezig welke vooral voor de zakelijke omgevingen interessant zijn.

TP-Link heeft een portal functionaliteit, hierdoor is het mogelijk om de AP te configureren waardoor bijvoorbeeld gasten kunnen inloggen via een portal. Er zijn een aantal opties mogelijk, waaronder een aangepaste authentication type en timout. Qua uiterlijk zijn er ook enkele functionaliteiten te vinden, zo kan je eenvoudig een redirect URL  opgegeven en een Logo image en achtergrond voor de login portal page.

TP-Link15

Wanneer de instellingen zijn portal is ingeschakeld verschijnt er een portal, waardoor het eenvoudig is om een verbinding aan te maken, voor bedrijven is het ideaal dat er ook algemene voorwaarden aan toegevoegd kunnen worden.

TP-Link-16

Software

TP-Link heeft de EAP software en configuratie instellingen zo ingericht dat er weinig kennis voor vereist is, met de standaard settings en een aangepaste range is de werking al zeer goed. Op basis van de de omgeving kan je de aanvullende settings configureren. Het beste resultaat behaal je door te testen met verschillende instellingen en te vergelijken.

Qua instellingen zijn er veel mogelijkheden, een groot voordeel is ook dat het eenvoudig is om meerdere 2,4Ghz en 5Ghz netwerken aan te maken.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de TP-Link EAP220:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De TP-Link EAP220
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Design
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs/ Kwaliteit
8
Vorig artikelHuawei P9 krijgt high-end camera van Leica
Volgend artikelHTC 10 Mini met Snapdragon 823 komt mogelijk in september
review-tp-link-eap220-access-pointDe EAP220 is een product dat doet wat het moet doen, vooral in vergelijking met de standaard Ziggo setup is het uitbreiden van het dekkingsgebied succesvol en eenvoudig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in