Tesla Model S P90D Review

De Tesla Model S P90D

Elektrische voertuigen hebben de toekomst, zo dacht ook Tesla. Met de Tesla Model S is het een van de eerste elektrische auto’s welke volledig elektrisch is, en beschikt over autonome functionaliteiten. De laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond, en ook het Tesla Super Charge netwerk is behoorlijk aan het groeien.

Tesla is al actief op de markt sinds 2008 met de Roadster, de Tesla Model S is een groot succes. De toekomstige goedkopere Model 3 zal het ook goed doen gezien de pre-orders welke op dit moment al zijn ontvangen.

DSC_0990

De Tesla Model S P90D is de meest snelle versie, een premium auto waar je in mag worden gezien. Naast het strakke uiterlijk beschikt de Tesla over de meest geavanceerd user interface. In het dashboard is er een groot 17-inch scherm te vinden, via het scherm kan je zo’n beetje alles bedienen; van de luchtvering tot het panoramische dak. Meer informatie over de software is te vinden op pagina 4: Technologie.

Tesla-Screen-Tech

Elektrisch rijden

De Tesla koop je niet alleen om het strakke design en de vele functionaliteiten, het rijcomfort is belangrijk en ook de range. Een groot voordeel voor de zakelijke markt is de bijtelling en de vele fiscale voordelen.

In een segment dat grotendeels wordt gedomineerd door de Duitse autofabrikanten weet Tesla het goed te doen, dit komt vooral door de kennis op gebied van technologie en Lithium-ion accu’s.

De Tesla Model S van binnen

In de prijscategorie waarin de Tesla opereert moet de afwerking goed zijn, de Amerikanen hebben een strak en modern interieur ontwikkeld. De hoofdrol van het interieur is het grote touchscreen, met het touchscreen kan je zo’n beetje alle functionaliteiten bedienen.

Tesla P90D-3

Tesla-P90D-9

Tesla-Model-P90D-43

Wanneer er plaats wordt genomen op de stoelen van leder kijken we uit over een rustig vormgegeven dashboard. Qua interieur is de Tesla verder simpel uitgevoerd, uiteraard wel met een hoge afwerking. De Tesla functioneert iets anders dan een conventionele auto. Je zoekt tevergeefs naar de schakelaar om je verlichting in te schakelen, bijna alles is te vinden op het touchscreen.

Door het ontbreken van een aandrijfas en versnellingsbak beschik je bovendien over een fikse dosis opbergruimte tussen de twee stoelen in.

Afbeeldingen interieur

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review:

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelEx-medewerkers Opera lanceren Vivaldi browser
Volgend artikelApple verhelpt iPhone 6S Siri-bug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in