Apple verhelpt iPhone 6S Siri-bug

Apple heeft twee nieuwe bugs gedicht welke allebei gericht waren op de spraakassistent Siri. De eerste Siri-bug zorgde ervoor dat je via een wachtwoord de iPhone eenvoudig kon omzeilen. 

Siri

De twee bugs waren gericht op Siri, hierdoor was er geen nieuwe iOS versie vereist om de nieuwe bugfixes te ontvangen. Apple heeft de patches uitgevoerd op de eigen server van Siri.

Door de bug was het mogelijk om met een specifieke vraag de inlogcode te omzeilen. Voor Nederlandse iPhone-gebruikers was er geen groot probleem, omdat de techniek alleen werkte met de Engelse variant van Siri. De bug was in combinatie met 3D touch, hierdoor alleen beschikbaar voor de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Het zou ook zomaar kunnen zijn dat het gaat om een tijdelijke oplossing en dat Apple op een later termijn de fixes zal verwerken in een software upgrade. Eerder deze week verscheen er ook een lek in Siri waarmee het mogelijk was om door de volledige contactlijst en foto’s te bladeren terwijl het toestel vergrendeld was.

Vorig artikelTesla Model S P90D Review
Volgend artikelHogere downloadsnelheid op PlayStation 4 na software-update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in