Miljoenen accounts Gmail, Hotmail en Yahoo gehackt

Er is een gigantisch datalek opgedoken, waarbij de wachtwoorden van ruim 272 miljoen e-mailgebruikers zijn gestolen, uit bronnen zijn het vooral Duitse en Chinese adressen van onder andere Google Gmail, Hotmail, Yahoo en Mail.ru. 

Hack

Russische hackers zijn aan de haal gegaan met inloggegevens van vele miljoenen e-mailadressen, zo heeft Alex Holden laten weten, topman van Hold Security.

Volgens Holden maakten Russische hackers meer dan 272 miljoen e-mailadressen buit, het zijn vooral mailadressen van het mail.ru, maar ook tientallen miljoenen gegevens van Yahoo, Microsoft en Google Gmail. Het zou de grootste datadiefstal zijn welke is voorgekomen.

Na uitsluiting van de dubbele adressen, bleek de lijst uiteindelijk maar liefst 57 miljoen adressen van Mail.ru te bevatten, deze dienst is vooral in Rusland populair, maar ook 40 miljoen van Yahoo, 33 miljoen van Hotmail en 24 miljoen van Gmail.

De gegevens worden voor een prikkie verhandeld in de Russische onderwereld. De hacker bleek bereid te zijn om alle gegevens weg te geven voor nog geen 50 roebel, omgerekend ongeveer 0,7 euro. Ook zijn er veel gegevens gratis weggeven.

Vorig artikelLG werkt aan scherm met ingebouwde vingerafdrukscanner
Volgend artikelTesla: Half miljoen Model 3 exemplaren in 2018

1 REACTIE

  1. Holden pc security is een bedrijf dat vaker angst aanjagende berichten de wereld instuurt. (Zij hopen hiermee nieuwe klanten te werven voor hun bedrijf)

    Holden is tevens het enige bedrijf dat deze hack opgemerkt heeft. (Raar he)
    Moeten wij een bedrijf dat in 2014 ook al nep waarschuwingen uitgaf serieus nemen?

    De lijst met wachtwoorden die vandaag gevonden is blijkt afkomstig te zijn uit het verleden.
    Het betreft hier wachtwoorden en gegevens die afkomstig waren uit eerdere phishing aanvallen en geen nieuwe gelekte wachtwoorden!!

    Natuurlijk wil een hacker/oplichter hier faam mee verdienen en probeert deze te verkopen. (Als dit tenminste gebeurd is en geen verzinsel van Holden was)
    Tevens de meeste wachtwoorden op de lijst zijn inmiddels oude en dus niet meer werkende wachtwoorden.

    Lees ook maar eens de berichten van andere pc beveiliging-experts, ook zij nemen de recente ”hack” niet serieus.
    https://www.grahamcluley.com/2016/05/hacker-selling-272-million-webmail-passwords-1-dont-panic/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in