Aandeel Windows Phone opnieuw fors gezakt

Het is al langer geen geheim dat Microsoft moeite heeft om Windows Phone onder de aandacht te brengen en de verkoop te vergroten. Het aandeel van Microsoft is gedaald naar minder dan 1 procent. Daarmee zou het maar goed kunnen dat het wel eens de laatste Lumia smartphone zal zijn van Microsoft. 

Windows-10-smartphone

Het afgelopen jaar was er een wereldwijde groei van 4 procent op de smartphonemarkt. Windows Phone heeft geen groei kunnen maken, maar een flink verlies. Afgelopen periode zijn er 2,4 miljoen Windows Phones verkocht. Hierdoor komt het aandeel van Windows Phone neer op ongeveer 0,7 procent.

Vooral in vergelijking met het eerste kwartaal van 2015 is er een flinke daling te zien. Zo verkocht Microsoft in het eerste kwartaal van 2015 ruim 8,6 miljoen toestellen. Hierdoor is er een daling van 74 procent ten opzichten van vorig jaar.

Nieuwe Surface smartphone met 8GB aan RAM

Er gaan geruchten dat Microsoft volgend jaar een  nieuwe smartphone zal uitbrengen. Volgens geruchten gaat het om een Surface Phone. Een smartphone versie van hun populaire Surface-tablet, deze smartphone wordt veel krachtiger en beschikt over 8GB aan RAM en een Snapdragon 830 chipset volgens de geruchten. Microsoft wil de smartphone vooral gaan inzetten als device welke ook gebruik kan worden als desktopplek via een dock.

Vorig artikelMoto G4 en Moto G Plus krijgen update naar Android N en Android O
Volgend artikelVideo: Googles Project Ara smartphone wordt steeds beter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in