Video: Googles Project Ara smartphone wordt steeds beter

Project Ara is een project waar Google al enkele jaren mee bezig is. De modulaire smartphone komt volgens informatie van Google in 2017 op de markt. Project Ara is geen gewone smartphone, de smartphone is modulair en beschikt over verschillende modules welke je eenvoudig kan vervangen. 

Project-Ara-Designs

Tot deze week was er nog maar weinig informatie over het Project Ara project. In 2014 werd er een deadline vast gesteld dat het toestel in 2016 zou moeten verschijnen. Wegens een aantal problemen is de deadline uitgesteld. Google heeft nu laten weten dat de smartphone in de herfst voor ontwikkelaars beschikbaar zal  komen.

Google heeft het project flink verbeterd, en dan is goed terug te zien in onderstaande video. De smartphone bestaat uit één frame met de basis componenten waar de modules op aangesloten kunnen worden. Hierdoor is het eenvoudig om modules te vervangen. Zo kan je bijvoorbeeld een betere accu gebruiken of een betere camera.

Het project werd gelanceerd als een volledig modulaire smartphone, dat is helaas niet meer zo. Het frame beschikt over standaard componenten wat betreft scherm, ram en processor. Volgens Google is het voor ontwikkelaars een stuk makkelijker om zo modules en apps te ontwikkelen.

Vorig artikelAandeel Windows Phone opnieuw fors gezakt
Volgend artikelTeasers online van nieuwe Xiaomi Mi Drone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in