Zijn mijn gegevens gestolen bij een hack? Check het eenvoudig

Tegenwoordig wordt er regelmatig gehackt, de gegevens worden vaak verkocht voor flinke bedragen. Neem bijvoorbeeld de gegevens van LinkedIn accounts en Spotify accounts welke nu worden verkocht op internet. Het is nu mogelijk om eenvoudig te checken of jouw persoonlijke gegevens ergens voorkomen. 

Pwned

Gegevens gestolen?

Vaak is het lastig om te checken of jouw gegevens ook zijn gestolen via de hack. Er is nu een handige website uitgebracht welke exact laat weten of jouw gegevens nog veilig zijn.

Op haveibeenpwned.com, is het mogelijk om te checken of jouw gebruikersnaam of e-mailadres zijn buitgemaakt tijdens een hack. De website is opgericht door beveiligingsonderzoeker Troy Hunt.

De werking is simpel, vul een gebruikersnaam of e-mailadres in en je weet direct of de gegevens voorkomen uit een eerdere hack-aanval of lek. Op de site kan je ook informatie zien hoeveel accounts er zijn buitgemaakt en hoeveel websites er gehackt zijn. Ook is er een e-mail notify functionaliteit, hiermee ontvang je een mailtje als de gegevens ergens opduiken.

Vorig artikelPhilips gestart met levering Hue White Ambiance lampen
Volgend artikelTwitter gaat tweets meer ruimte geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in