Twitter gaat tweets meer ruimte geven

Twitter gaat gebruikers binnenkort meer informatie geven. De tweets blijven wel beperkt tot 140 tekens, maar bepaalde onderdelen worden niet meer meegenomen in de berekening. Hierdoor kan je meer tekst kwijt in een tweet.

Het sociale medium heeft dinsdag laten weten dat bijvoorbeeld de namen, @gebruikersnaam, en toevoegingen als foto’s en filmpjes niet meer worden meegenomen in de berekening voor het aantal tekens. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor het bericht.

Ook links die in de berichtjes worden gezet, worden straks niet meer meegerekend. De wijzigingen worden de komende maanden gefaseerd doorgevoerd, het kan hierdoor even duren voordat alle gebruikers de wijzigingen kunnen zien.

Het totaal aantal tekens blijft wel vast op een limiet van 140 tekens, dit is de standaard lengte welke vanaf 2006 al wordt vast gehouden. Al langere tijd heeft Twitter moeilijk, dat komt vooral door de flinke opmars van overige diensten zoals Instagram en Snapchat. Directeur Dorsey kondigde eerder al aan dat het bedrijf zijn product eenvoudiger wil maken om zo weer nieuwe klanten te trekken naar de dienst. Financieel heeft het bedrijf het al jaren lastig. De waarde wordt geschat op vele miljoenen, al jaren wordt er geen winst meer gemaakt, de verliezen worden elk jaar groter.

Vorig artikelZijn mijn gegevens gestolen bij een hack? Check het eenvoudig
Volgend artikelOnePlus 3 smartphone komt op 14 juli

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in