Google stopt met verkoop Nexus Player

De Nexus Player is een settopbox van Google. Per direct heeft Google de Nexus Player uit te de store gehaald. Het is vooralsnog onbekend waarom het bedrijf is gestopt met de verkoop van de Nexus Player. De Nexus Player maakte zijn debuut in 2014.

nexusplayer-official

Google stopt met verkoop Nexus Player

Sinds deze week is de Nexus Player niet meer te vinden in de Google Store. Google heeft inmiddels aan The Verge laten weten dat het bedrijf inderdaad is gestopt met de verkoop van de settopbox, wel is het mogelijk om via andere partijen het apparaat nog te kopen uit de huidige voorraad.

Het apparaat vormde het debuut van Android TV. Tegenwoordig gebruiken veel consumenten de Google Chromecast, dit apparaat is verkrijgbaar voor een fractie van de prijs van de Nexus Player.

Mogelijk stopt Google met de verkoop omdat er dit jaar een nieuwe settopbox op de markt gebracht zal worden. Naar verwachting zal Google in september een nieuwe settopbox presenteren welke zal draaien op Android. Onder de motorkap van de Nexus Player is er er een 1,8Ghz quadcore-processor te vinden in combinatie met 1GB aan RAM en 8GB interne opslag. Hoelang Google het product zal nog ondersteunen op  updates is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikel500GB variant Samsung 750 EVO SSD beschikbaar
Volgend artikelOnePlus One, 2 en X goedkoper door komst OnePlus 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in