Hasselblad lanceert kleine X1D systeemcamera

Hasselblad is al jaren een exclusief cameramerk welke vooral is gericht op de premium kwaliteit. Hasselblad heeft deze week een nieuwe camera uitgebracht, het gaat hierbij om de nieuwe X1D. Opvallend is het formaat, aangezien de X1D net zo groot is als een DSLR. 

HASSELBLAD_X1D3

Hasselblad X1D systeemcamera

De specificaties zijn bijzonder, zo is er een sensor aanwezig van 50 megapixels. De behuizing is behoorlijk klein, toch is er een 44x33mm sensor aanwezig, goed voor veel licht opvang. De X1D is een kleine medium format camera welke beschikt over een volwaardige sensor.

Het toestel is uitgerust met een elektronische zoeker en beschikt over een touchscreen, via het touchscreen is het mogelijk om alle settings te configureren. Filmen is ook mogelijk in een resolutie van 1080p met 25fps. Hasselblad laat weten dat de camera volledig met de hand in elkaar wordt gezet. De body weegs zo’n 725 gram.HASSELBLAD_X1D3-2

Voor de X1D camera is een geheel nieuwe familie van speciale autofocus objectieven ontwikkeld, XCD genaamd, om de optische kwaliteit en draagbaarheid van de camera te ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid

Hasselblad camera’s zijn zeker niet goedkoop. De nieuwe Hasselblad X1D camera kent een adviesverkoopprijs van € 7.900,- exclusief btw. De nieuwe XCD 3,5/45mm en XCD 3,2/90mm objectieven hebben een adviesprijs exclusief B.T.W. van respectievelijk € 1.900,- en € 2.290.

 

Vorig artikelPersfoto’s Vivo X7 smartphone opgedoken
Volgend artikelMicrosoft eindigt productie Surface 3 eind 2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in