Microsoft eindigt productie Surface 3 eind 2016

Microsoft zal vanaf december 2016 de productie van de Surface 3 stopzetten. De Surface 3 verscheen in mei 2015 en werd vooral gezien als een kleiner alternatief en goedkoper alternatief op de Pro variant. 

Microsoft heeft inmiddels bevestigt tegenover ZDNet dat de productie zal stoppen in december 2016. Naast de productie van de Surface 3 wordt ook de productie van de Band 2 stopgezet.

Er worden ook geen nieuwe tablets meer van dit model gemaakt. De Surface 3 is vooral een tussenweg tussen de tablet en laptop. Momenteel zijn er een Surface Book Laptop en de wat duurdere Surface Pro 4 te koop. Nieuwe devices worden in 2017 verwacht.

Surface Pro 4

De Microsoft Surface Pro 4 heeft veel nieuwe verbeteringen ten opzichten van de vorige generatie. Het scherm is nu 12,3-inch met een pixeldichtheid van 267 pixels per inch.

Surface pro 4

Ook is het scherm gericht op een betere touchtechniek, dat wordt mogelijk gemaakt door de PixelSense techniek. Het 12,3″-scherm met resolutie van 2736×1824 pixels biedt een pixeldichtheid van 267ppi. Microsoft heeft de nieuwe Surface Pro 4 ook vooral op de markt gezet als een laptop vervangen. De Surface 3 was vooral een tussenweg tussen de tablet en laptop.

Vorig artikelHasselblad lanceert kleine X1D systeemcamera
Volgend artikel‘Google werkt aan eigen smartphone’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in