‘Google werkt aan eigen smartphone’


Al langere tijd gaan er geruchten over een nieuwe smartphone van Google. Het bedrijf wil een eigen telefoon op de markt brengen om zo de concurrentie met Apple aan te gaan op de smartphonemarkt. 

Google-reader

Google smartphone

Er zitten zekervoordelen aan een eigen smartphone. Net zoals bij de iPhone kan Google hierdoor het design, software en functionaliteiten volledig afstemmen op de software. Vooral op gebied van software is Google behoorlijk groot. Hardware is nooit Google’s sterkste kant geweest. Dit komt vooral omdat het bedrijf samenwerkt met andere bedrijven voor de hardware.

Als Google net als Apple een eigen smartphone op de markt zal brengen zijn er vele voordelen zoals het ontwerp en de software. Maar ook de updates en beveiliging kunnen hierdoor beter afgestemd worden.

Beschikbaarheid Google smartphone

Google zou inmiddels druk bezig zijn met de productie van een eigen smartphone. Volgens de geruchten moet de smartphone eind dit jaar verschijnen. Het bedrijf is de laatste tijd steeds vaker bezig met de hardware. Zo is er een Chromecast, Chromebook en een Chrome tablet. Vooralsnog is er nog geen smartphone welke volledig door Google is geproduceerd.

Vorig artikelMicrosoft eindigt productie Surface 3 eind 2016
Volgend artikeliPad repareren of een nieuwe kopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in