Google Earth en Google Maps krijgen scherpere satellietfoto’s

Google heeft Google Earth en Google Maps voorzien van een flinke kaarten-upgrade. Beide diensten zijn voorzien van nieuwe satellietbeelden welke een scherp beeld geven in vergelijking met de voorgaande kwaliteit. 

google-maps-earth-satellite-imagery-nyc-2016-1.0
Oud (boven) en nieuw (onder)

De nieuwe foto’s hebben meer detail en waarheidsgetrouwe kleuren. Ook sluiten de foto’s beter op elkaar aan. De foto’s zijn gemaakt met de Landsat 8 satelliet. Google werkt voor de beelden samen met de ruimtevaartorganisatie NASA. De ruimtesonde is van ruimtevaartorganisatie NASA en geologisch instituut USGS. In totaal zijn er miljoenen foto’s gemaakt. De techniek van de Landsat 8 is ook flink vooruit gegaan, zo schiet de nieuwe ruimtesonde twee keer zo snel zijn plaatjes.

Google heeft eerder de Landsat 7 gebruikt. Volgens de zoekgigant bestaat de volledige data uit meer dan een petabyte van data en 700 biljoen pixels.  Het bedrijf kan de satellietfoto’s gebruiken omdat NASA alle beelden open source heeft gemaakt.

Beschikbaarheid

De update wordt momenteel uitgerold binnen Google Maps, hierdoor kan het even duren voordat de nieuwe beelden zullen opduiken. In Google Earth zijn de nieuwe beelden wel direct zichtbaar.

 

Vorig artikelHuawei komt op 1 september met nieuwe smartphones
Volgend artikelWindows 10 heeft in totaal 350 miljoen gebruikers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in