Android N gaat verder als Android Nougat

Google heeft vandaag de definitieve naam voor Android N bekendgemaakt. Het gaat hierbij om Android Nougat. Zo heeft Google laten weten op Twitter. De nieuwe naam is ontstaan uit een wedstrijd, waarbij iedereen suggesties kon insturen. Uiteindelijk is het Android N geworden. 

Android-NAl langere tijd is Android Nougat beschikbaar als bètaversie. Tot vandaag refereerde de nieuwe versie naar Android N. Vanaf nu is dat officieel Android Nougat. De nieuwe versie moet Android 6.0 gaan opvolgen en beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten.

Android Nougat: Veel nieuwe functionaliteiten

Android N bevat veel nieuwe functionaliteiten, waaronder een nieuwe splitscreenfunctie. Daarnaast zijn er vele verbeteringen zichtbaar in onder andere de notificatie app. De nieuwe accubesparingsfunctie Doze werkt in Android Nougat ook als het scherm uit staat, maar de smartphone wel in beweging is.

Developer Preview

De nieuwe versie is inmiddels al langere tijd beschikbaar als Developer Preview. Vooral voor de tweakers en ontwikkelaars is de Developer Preview interessant.

Vorig artikelHuawei komt op 11 juli met nieuwe Honor 8
Volgend artikelSpecificaties nieuwe Nexus-smartphones van HTC opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in