‘BMW gaat met Intel zelfrijdende auto ontwikkelen’

BMW heeft mogelijk plannen om met Intel en Mobileye te werken aan de ontwikkeling van de zelfrijdende auto’s. Zo weet Bloomberg te melden op basis van anonieme bronnen. BMW-Vision-Next-100-doors-1020x610Mobileye is voor de meeste wellicht een onbekend bedrijf, toch worden de producten van het bedrijf in vele producten gebruikt. Het bedrijf staat bekend voor de productie van sensoren, camera’s en software voor slimme auto’s.

kunstmatige intelligentie

Intel is als partner belangrijk vanwege de krachtige kunstmatige intelligentie waar zelfrijdende auto’s om vragen. Een zelfrijdende auto vraagt steeds meer resources, Intel speelt hierin een grote rol met de technologie achter de kunstmatige intelligentie. Intel heeft momenteel al een grote rol in de auto-industrie, vooral op gebied van entertainment en informatiesystemen.

Niet alleen Intel is actief op de markt voor zelfrijdende auto’s. Nvidia heeft begin dit jaar een compacte supercomputer uitgebracht welke met name geschikt is voor de zelfrijdende auto’s. Wanneer we meer informatie krijgen over de samenwerking is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelSpecificaties nieuwe Nexus-smartphones van HTC opgedoken
Volgend artikelWindows 10 nog enkele weken gratis te downloaden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in