Microsoft profiteert van groei clouddiensten

Microsoft heeft het afgelopen kwartaal goed weg gezet, voornamelijk door de flinke groei op de cloudmarkt. Het technologiebedrijf heeft het flinke verlies van vorig jaar omgezet in winst.MicrosoftDe omzet van de cloud-divisie is behoorlijk snel gestegen, de totale omzet uit de cloud steeg met bijna 7 procent tot 6,7 miljard dollar. De pc- en smartponetak heeft Microsoft slechts 8,9 miljard opgeleverd. De omzet uit de telefonie-markt is gedaald met 70 procent.

Het bedrijf besloot al eerder om zich niet meer volledig te focussen op de computer-software en mobiele telefonie. Door diensten zoals Azure heeft Microsoft een goed kwartaal achter de rug.

Omzet gedaald

De totale omzet daalde in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar met 7 procent naar 20,6 miljard dollar. Er bleef in totaal 3,1 miljard over, een jaar eerder was er nog een verlies van 3,2 miljard dollar.

Cloud en abonnementen als verdienmodel

Microsoft heeft het verdienmodel aangepast, en richt zich nu veel meer op de cloud en abonnementen. Ook voor Windows is er een flinke verandering zichtbaar, Microsoft wil Windows 10 beschikbaar maken voor alle apparaten en geld verdienen met abonnementsdiensten zoals Office en OneDrive.

 

Vorig artikeliOS 10 waarschuwt voor nattigheid in Lightning-poort
Volgend artikelHonor Note 8: Flinke smartphone met 6,6-inch scherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in