Eigenaar downloadsite IsoHunt treft schikking voor 45 miljoen euro

De eigenaar van de downloadwebsite IsoHunt heeft een schikking getroffen van ruim 66 miljoen Canadese dollar met muziekgroep Music Canada. De rechtszaak tegen oprichter Gary Fung liep al tien jaar. 

Via de website van IsoHunt werden torrents aangeboden, met deze bestanden kan je eenvoudig films, muziek en bijvoorbeeld games downloaden. De oprichter moet 55 miljoen dollar betalen voor de schade van de muziekbedrijven. Daarnaast moet er ook 10 miljoen extra schadevergoeding betaald worden en 1 miljoen juridische kosten. Omgerekend komt het totale bedrag neer op ruim 45 miljoen euro.

IsoHunt werd in 2013 offline gehaald. De afgelopen tijd zijn er al meerdere downloadsites onderuit gegaan. Zo werd vorige week de oprichter van de populaire downloadsite Kickass Torrents opgepakt. Hij is in de VS aangeklaagd voor copyrightschending en witwassen. De schikking verbiedt Fung ook om in de toekomst een bestandsdelingswebsite te beginnen. “Na tien jaar ben ik blij te kunnen zeggen dat alle rechtszaken voorbij zijn”, aldus Fung in een verklaring. In totaal heeft hij een schadevergoeding moeten betalen van ruim 175 miljoen dollar.

Vorig artikelGorilla Glass 5 gepresenteerd; nog betere beschering
Volgend artikelAandeel Nintendo flink onderuit na waarschuwing Pokémon Go

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in