Aandeel Nintendo flink onderuit na waarschuwing Pokémon Go

Het aandeel van Nintendo is de afgelopen tijd in een flinke stijging door de populariteit van Pokémon Go. het bedrijf heeft eind vorige week laten weten dat de populaire game een beperkte invloed zou hebben op de omzet van het bedrijf. pokemon-go-logo (1)Het aandeel is maandag met 5000 yen gedaald, zo’n 17,7 procent. Dat is de maximale daling binnen één dag op de Japanse beurs. Mogelijk gaat het aandeel van Nintendo dinsdag verder zakken. Nog altijd staat het aandeel 60 procent hoger dan voor de verschijning van Pokémon Go.

Nintendo heeft de game niet ontwikkeld, maar is wel aandeelhouder in Niantic. Door het succes is het aandeel van Nintendo in een korte tijd flink gestegen. Afgelopen vrijdag heeft Nintendo een waarschuwing vrijgegeven dat het spel een beperkte invloed zal hebben op de omzet van het bedrijf. Hierdoor is het aandeel met 17,7 gedaald.

Beurswaarde-nintendoNaar verwachting zullen er binnenkort een aantal nieuwe functionaliteiten verschijnen voor de Pokemon Go app. Zo overweegt Niantic om de zogenoemde ‘Pokéstops’ uit te breiden met meer functionaliteiten en om meer Pokémon te verwerken in de game.

 

Vorig artikelEigenaar downloadsite IsoHunt treft schikking voor 45 miljoen euro
Volgend artikel‘Lenovo komt in augustus met Moto E3 smartphone’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in