Windows 10 Anniversary Update zorgt ervoor dat webcams niet meer werken

De Windows 10 Anniversary update heeft een aantal problemen direct na de release. Uiteraard brengt Microsoft veel nieuwe functionaliteiten met zich mee voor Windows 10 met de Anniversary update, toch zijn er een aantal problemen waaronder problemen met de webcams. 

Windows10Veel gebruikers welke beschikken over een webcam kunnen deze na de installatie van de update niet meer gebruiken. Gebruikers begonnen te klagen op het support forum van Microsoft dat de camera niet werkt in Skype, nu blijkt dat de camera ook niet werkt in andere applicaties.

In veel gevallen blijft het beeld zwart of loopt de software op de laptop volledig vast, hierdoor kunnen gebruikers de camera niet gebruiken. Ook na het opnieuw installeren van de drivers werkt de camera niet en loopt het systeem volledig vast.

MJPEG of H.264-codecs

Volgens Microsoft bloggers Brad Sams en Paul Thorrott heeft het te maken met de wijziging welke is toegepast in de Anniversary update. Windows 10 blokkeert standaard streams welke zijn gecodeerd met de MJPEG of H.264-codecs. Veel webcams maken gebruik van MJPEG of H.264 en niet YUV2. Volgens Microsoft wordt er gewerkt aan een nieuwe fix.

Vorig artikel“Galaxy Note 7 krijgt binnen drie maanden Android Nougat”
Volgend artikelSnel je foto’s van je iPhone of iPad verwijderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in