Snel je foto’s van je iPhone of iPad verwijderen

De kans is groot dat wanneer je beschikt over een smartphone dat er een flink aantal foto’s aanwezig zijn. Vaak zijn foto’s en filmpjes de grootste reden voor een volle smartphone. Maar hoe kan je alle foto’s in één keer verwijderen vanaf je iPhone en eventueel ook in iCloud?

macos-icloud-drive-580x375Wanneer je elke foto afzonderlijk moet verwijderen ben je nog wel even bezig. Het is eenvoudig wanneer er gebruik wordt gemaakt van de iCloud diensten, hierdoor worden de foto’s direct naar de cloud gezet.

iCloud fotobibliotheek

Met een iCloud-fotobibliotheek worden alle foto’s direct naar de cloud geüpload. Op de iPhone of iPad wordt er een lage resolutie foto bewaard, hierdoor kan je veel meer foto’s kwijt op de iPhone en zal er veel meer opslag beschikbaar zijn op de iPhone of iPad. Wel is het nadeel dat elke gebruikers gratis 5GB aan iCloud opslag krijgt.

Met een iCloud fotobibliotheek heb je geen werk aan een handmatige backup van de foto’s. Wel moet je zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is in de cloud. De prijzen zijn de afgelopen tijd behoorlijk gedaald waardoor je al voor een paar tientjes per jaar zal beschikken over meer opslag. Door je foto’s te laten synchroniseren met de Cloud heb je meer opslag vrij op je iPhone omdat er een lokaal een low-res resolutie wordt neergezet.

Alle foto’s verwijderen in iCloud en op de iPhone

Wil je alle foto’s van je device verwijderen en van iCloud dan kan je het beste de foto’s verwijderen via iCloud. Om al je foto’s in één klap van je iPhone te verwijderen, surf je naar www.iCloud.com en log je in met je Apple ID. Vervolgens klik je op foto’s en selecteer je de eerste foto. Klik nu op de eerste foto, houd de Shift-toets ingedrukt en scrol naar de laatste foto. Klik vervolgens op de Delete toets, met deze actie kan je alle foto’s volledig verwijderen vanaf je iPhone en in iCloud.

 

Vorig artikelWindows 10 Anniversary Update zorgt ervoor dat webcams niet meer werken
Volgend artikelCNN gaat drones inzetten voor verslaggeving

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in