Zo voorkom je dat Whatsapp data deelt met Facebook


Whatsapp is een veelgebruikt message platform in Nederland. Vorige week is Whatsapp volop in het nieuws geweest vanwege de privacy. Whatsapp gaat je  accountinformatie delen met derde partijen, hierdoor krijg je onder andere beter afgestemde reclames. Binnen 30 dagen nadat je akkoord bent gegaan met de voorwaarden is het mogelijk om alsnog de toestemming in te trekken. 

whatsapp-1212017_960_720In de nieuwe voorwaarden welke door Whatsapp zijn gepubliceerd staat ook dat bedrijven rechtstreeks reclameberichten mogen versturen. Wel heeft Whatsapp laten weten in de nieuwe voorwaarden dat je persoonlijke nummer en de inhoud van de artikelen niet gedeeld zal worden met derde partijen. Wel wordt het volgende gedeeld met externe partijen:

  • Profielinformatie
  • Groepen waaraan je deelneemt
  • Contactpersonen
  • Whatsapp verbruik/ tijdmomenten /activiteit

Inmiddels is er een nieuwe pop-up melding verschenen met daarin de nieuwe informatie over de voorwaarden en het privacybeleid. Wanneer je al akkoord bent gegaan met de nieuwe voorwaarden is het voor 30 dagen nog mogelijk om de toestemming in te trekken.

Wil jij niet dat WhatsApp jouw persoonlijke informatie en gegevens deelt met Facebook? Het is eenvoudig om het privacybeleid te wijzigen.

Gebruikersvoorwaarden

De eerste methode is simpelweg het niet accepteren van de nieuwe gebruiksvoorwaarden. Wanneer dit wel is gedaan heb je de mogelijkheid om via de instellingen het delen van accountinformatie uit te zetten.

Whatsapp accountinformatie uitschakelen

  • Start WhatsApp en ga naar Instellingen
  • Ga naar account
  • Zet de optie: “Deel mijn accountinformatie” uit

De keuze is niet meer terug te draaien. Belangrijke informatie wordt nu niet gedeeld met Facebook/ Whatsapp. Ook mogen de beide partijen je informatie niet vrijgegeven aan adverteerders.

Vorig artikelPhilips introduceert Hue bewegingssensor voor Hue-lampen
Volgend artikelSony presenteert nieuwe Xperia XZ en X Compact

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in