Huawei Nova en Nova Plus smartphone officieel

Huawei heeft tijdens de persconferentie op de IFA 2016 een tweetal nieuwe smartphones op de markt gebracht, het gaat hierbij om de nieuwe Huawei Nova en de Nova Plus. 

huawei-nova2De twee nieuwe smartphones richten zich vooral op het midrange segment welke beschikken over een strak design en redelijk goede specificaties.  De Nova beschikt over een 5 inch-scherm, met een resolutie van 1920×1080 pixels een prima scherm. Aan de onderzijde van de smartphone is er een usb-c-poort te vinden welke snel kan worden opgeladen via de fast charging techniek.

Onder de motorkap van de Huawei Nova is er een Snapdragon 625-chip te vinden in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB interne opslag. De interne opslagcapaciteit kan je eenvoudig uitbreiden via een microSD kaart.

Huawei Nova Plus

Zoals de naam al aangeeft is de Nova Plus een grotere variant. De specificaties zijn verder vergelijkbaar met de Nova. De smartphone heeft de beschikking over een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Aan de achterzijde van de Nova Plus is er een 16 megapixel camera te vinden en een 3340mAh. Ook deze smartphone beschikt over de  Snapdragon 625-chip.

De Huawei Nova komt in vier verschillende kleuren beschikbaar waaronder grijs, zilver, goud en roze.

Beschikbaarheid

De Nova wordt verkocht voor een adviesprijs van 399 euro. De Nova Plus wordt verkocht voor 429 euro. Vooralsnog wordt alleen vanaf oktober de Nova verkocht in Nederland. Of de Nova Plus ook naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelLenovo Moto Z Play: Modulair met een flinke accu
Volgend artikel‘Pokémon Go brengt in twee maanden 393 miljoen euro op’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in