HP: Inktprobleem wordt niet opgelost met firmware-update

HP-printers krijgen toch geen nieuwe firmware-update m de inktcartridges van derden weer toe te staan op de printers. De printermaker spreekt eerdere meldingen vanuit het bedrijf tegen. Nu heeft HP laten weten dat de situatie rondom de cartridges van derden zo is bedoeld. Zo heeft HP laten weten tegenover PCM

hp-officejet

Vorige week is HP volop in het nieuws geweest rondom de problemen met de printopdrachten. Sinds een firmware-update worden veel inktcartridges van derden niet ondersteund door derden. Vooral de zakelijke printers welke gebruik maken van inktcartridges van derden werken niet meer naar behoren.

Aanvankelijk leek het erop dat de HP-printers geen huismerk-inkt meer zou gaan accepteren, in het begin gingen er berichten dat het zou gaan om een bug. HP heeft laten weten dat dit niet het geval is, het zou gaan om een bewuste actie. “In 2015 is HP begonnen met de implementatie van updates aan de firmware gerelateerd aan de security chip in de HP OfficeJet, OfficeJet Pro en OfficeJet Pro X printers, die de veilige communicatie tussen cartridge en printer onderhoudt.”

Het is wel duidelijk dat de wijziging per 13 september actief is geworden. Ook oudere printers welke niet waren verbonden met internet hebben de problemen, het gaat hierdoor vooral om een wijziging in de firmware welke al langere tijd in het systeem aanwezig is.

Vorig artikelBlackBerry DTEK60 is high-end smartphone met Android
Volgend artikelBerichtendienst Allo officieel uitgebracht door Google

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in