Open Source essentieel onderdeel van Azure

In vergelijking met een aantal jaar geleden is er een flinke verschuiving te zien op gebied van het IT landschap. Steeds meer applicaties en diensten worden via de cloud aangeboden. Ook Microsoft is behoorlijk aan het groeien als het gaat om de Azure cloud omgeving. 

Wat is Windows Azure?

Microsoft Azure is de cloud computing oplossing van Microsoft. Azure is een combinatie van Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS).

Cloudcomputing betekent een grote verandering. Het grote voordeel van cloudcomputing is de productiviteit, snelheid en de kosten. Zo is er geen extra aanschaf in hardware en software vereist voor het opzetten van een eigen datacenter. Een van de voordelen van cloudcomputingservices is de mogelijkheid tot flexibele schaalaanpassing. Hierdoor is het eenvoudig om de capaciteit eenvoudig te vergroten of te verkleinen.

Azure en Open Source

Microsoft blijft continue werken aan het Azure platform. Azure is niet alleen een cloudplatform waar alleen Microsoft producten gebruikt kunnen worden. Azure stapt ook volledig in de opensource producten. Naast Windows zijn er ook verschillende Linux-distributies beschikbaar. Ook in de overige lagen zoals databases, frameworks en beheersoftware is er een ruime keuze aan opensource software.

Zakelijk zijn opensource producten prima te gebruiken binnen Azure. Zo geeft Microsoft ook support voor verschillende Linux distributies, bijvoorbeeld SuSe en Redhat. Inmiddels draait zo’n 30 procent van de virtual machines op Linux binnen Azure.

Azure biedt voor sommige van deze technologieën ook diepgaande integratie met Microsoft producten. In de Azure Marketplace is een groot aanbod voorgedefinieerde virtual machines aanwezig, waaronder bijvoorbeeld een volledig LAMP-stack. Binnen enkele minuten kan je hierdoor een PHP, MySQL en Apache online zetten. Ook is er uitgebreide aanwezigheid van Docker en verschillende webapp standaarden zoals PHP, Django en Phyton.

Vorig artikelSurface Pro 3 kampt met laadproblemen na update
Volgend artikelSnapchat gaat verder onder de naam Snap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in