TomTom en Nvidia werken aan software voor zelfrijdende auto’s

TomTom en Nvidia hebben laten weten dat ze gaan samenwerken naar de ontwikkeling naar een mapping-systeem voor de zelfrijdende auto’s. De kaartendienst van TomTom wordt gecombineerd met software voor de zelfrijdende auto’s. Nvidia werkt al langere tijd aan de software voor zelfrijdende auto’s. 

TomTom gaan gebruik maken van de zogenaamde HD Maps van TomTom en de Drive PX 2-van Nvidia. Uiteindelijk gaan de twee bedrijven kaarten ontwikkelen voor zelfrijdende auto’s welke beschikken over intelligentie.

Het navigatiebedrijf gaan ook de concurrentie aan met Parkopedia, dit is vooral bedoeld voor het in kaart brengen van de parkeerplaatsen. Door de informatie te integreren in zijn software kan TomTom bij het navigeren informatie geven over beschikbare parkeerplaatsen. Nvidia richt zich steeds meer op de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Zo heeft Nvidia de Drive PX 2 chipset, deze mini computer moet net zo snel zijn als 150 MacBook Pro’s. De Drive PX2 heeft 12 processorkernen, waardoor de supercomputer acht teraflops ondersteunt.

 

Vorig artikelMicrosoft blijft eigen Windows-smartphones maken
Volgend artikelGaat Spotify de muziekdienst SoundCloud overnemen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in