Zelfrijdende upgrade voor Tesla kost ruim 11.000 euro

Tesla heeft meer informatie vrijgegeven over de prijs waarmee de huidige Tesla auto’s zelfrijdend gemaakt kunnen worden. Bij elkaar kost het pakket om de auto volledig zelfrijdend te maken ruim 11 duizend euro. 

Tesla P90D exterieurDe hardware welke wordt gebruikt is nodig voor de zelfrijdende software welke over een aantal jaar beschikbaar zal komen voor de Tesla’s. De hardware wordt nu al aangeboden. Voor die verbeterde Autopilot betalen klanten 6.700 of 6.800 euro, de prijs is afhankelijk van de versie.

De Autopilot-upgrade beschikt over een aantal hardmarematige aanpassingen. De Tesla heeft niet één camera maar vier camera’s en twaalf sensoren. Ook de boordcomputer is veel krachtiger. Waardoor de Tesla zelfstandig de rijstijl kan aanpassen aan de verkeersomstandigheden, ook is het eenvoudig mogelijk om automatisch van rijstrook te wisselen, of te parkeren in de garages.

Door die verbeterde Autopilot te kopen, is de Tesla ook geschikt voor een andere functionaliteit welke nog moet verschijnen. Die update kost nog eens 4.500 euro, met deze update is het mogelijk om volledig zelfstandig te rijden. Zonder de tussenkomst van een chauffeur.

Vorig artikelDJI begonnen met levering Mavic Pro-Drone
Volgend artikelHoneywell introduceert slimme T6-thermostaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in