Gigantische DDoS-aanval werd uitgevoerd via Smart Home producten

Vrijdagmiddag waren vele websites onbereikbaar, de problemen zijn ontstaan door een gigantische DDoS aanval op het internetbedrijf Dyn. Dat bedrijf beheert veel DNS-gegevens van grote websites. Doordat Dyn overbelast was, kon he I adres van veel websites niet meer worden opgevraagd. Veel grote bedrijven kampte met problemen. 

Spotify en Twitter werden getroffen door de DDoS aanval. Door een onderzoek van Dyn is naar voren gekomen dat de DDoS aanval werd uitgevoerd door tientallen miljoenen IP-adressen, niet van normale PC’s maar vanaf smart-home-producten, het gaat hierbij om bijvoorbeeld slimme thermostaten of beveiligingscamera’s. De tweede aanval was nauwkeurig gepland, deze was gericht op 20 Dyn-datacentra wereldwijd. Hierdoor hadden veel gebruikers in West-Europa ook last van de aanval.

Meer details over de aanval is vooralsnog onbekend. Het is niet duidelijk welke producten zijn gebruikt door de aanvallers. Er wordt nu gesproken dat de aanval is gestart vanuit Rusland.

Vele websites hadden problemen van de aanval. Zoals de website van Reddit, Soundcloud, Spotify, The New York Times, GitHub en Twitter.

 

Vorig artikelMicrosoft onthult nieuwe Windows 10 14591 Insider build
Volgend artikelSamsung presenteert Samsung Galaxy C9 Pro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in