Apple presenteert nieuwe 13″ en 15″ Macbook Pro met Touch Bar

Apple heeft vandaag twee nieuwe MacBook Pro’s op de markt gebracht met een formaat van 13 en 15-inch. De nieuwe Macbook pro heeft een aantal interessante vernieuwingen, waaronder de vernieuwde Touch Bar. 

usb-c-thunderbolt-685x358Qua uiterlijk is er weinig verschil. De laptops zijn wel een stuk dunner geworden en beschikken enkel over usb-c-poorten met ThunderBolt 3. De meest opvallende verandering is te vinden boven het toetsenbord in de vorm van de nieuwe Touch Bar. De Touch Bar is een aanraakgevoelig scherm dat de functietoetsen toont. Hierdoor verdwijnen de oude functietoetsen. De zogenaamde Touch Bar heeft een Retina-display en heeft multi-touch ondersteuning.

De nieuwe MacBook Pro is volledig van metaal gemaakt. Nieuw is ook dat er twee nieuwe kleuren beschikbaar zijn, het gaat hierbij om zilver en space grey.

macbook-pro-met-touch-bar-685x544

Hardware

Apple maakt gebruik van de nieuwe Intel Core chipsets. De 13″ MacBook Pro komt beschikbaar met Core i5- en Core i7-dualcores. De GPU is aanwezig in de Intel-chip en heeft 64MB edram. Er zijn twee verschillende versies van het 13-inch exemplaar, zo is er ook een goedkopere variant zonder Touch Bar en een tragere Intel Core i5. Dit model is de vervanger voor de MacBook Air.

De 15″-MacBook Pro krijgt de beschikking over een krachtige Intel Core i7 chip met AMD Radeo Pro-gpu’s. Er is tot 2TB aan SSD opslag mogelijk.

Beschikbaarheid

De goedkopere 13″ MacBook Pro zonder Touch Bar is per direct te koop voor een bedrag van 1699 euro. De versie met Touch Bar komt over drie weken op de markt voor een vanaf prijs van 1999 euro. De 15″ MacBook is duurder met een startprijs van 2699 euro. Daarmee zijn de prijzen aanzienlijk duurder in vergelijking met de voorgaande exemplaren.

Vorig artikel‘Verbeterde OnePlus 3 wordt duurder’
Volgend artikelWhatsApp introduceert videobellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in