Steeds meer mensen hebben eigen website

Het aantal Nederlanders met een eigen website neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Internet domeinregistratie Nederland. Met name de stevige groei van online websitebouwers als LiveinFive.nl heeft ervoor gezorgd dat steeds meer Nederlanders één of meerdere eigen sites hebben.

programming-1832991_960_720Een domeinnaam registreren kost tegenwoordig nog maar enkele euro’s per jaar. Dat verlaagt de grens voor mensen om online actief te worden. En door de opkomst van online websitebouwers is het eenvoudig en betaalbaar geworden om een professionele website op de domeinnaam te laten zetten. Belangrijk voor ondernemers om klanten te trekken of bijvoorbeeld voor bloggers om een hechte lezerskring op te bouwen.

Steeds voordeliger
Waarom zelf rommelen als een online websitebouwer de expertise in huis heeft om een goed vindbare en professionele website te creëren? Een professionele website kost tegenwoordig nog maar enkele honderden euro’s, dus steeds meer mensen kiezen voor uitbesteden. En dankzij het gebruik van CMS-systemen zoals WordPress is het vervolgens heel eenvoudig om zelf de website te vullen en aan te passen.

Ongebruikte domeinnamen
Uit onderzoek van de Stichting Internet domeinregistratie Nederland (SIDN) blijkt dat nog veel domeinnamen in het verleden zijn geregistreerd, maar nooit voorzien van een goed werkende website. In Nederland ligt het percentage ongebruikte domeinnamen op zo’n 63 procent, wereldwijd is dat zelfs bijna 70 procent. De meest gehoorde reden bij registranten van url’s is een gebrek aan tijd of geld.

Integratie mobiele telefoon
Het ligt in de lijn der verwachting dat het aantal mensen met een website de komende jaren verder stijgt. Door de verdere integratie van de mobiele telefoon in de samenleving – al ruim 86 procent van de Nederlanders heeft een smartphone blijkt uit recente cijfers – wordt internet en online gevonden worden nog belangrijker voor bedrijven en particulieren.

Vorig artikeliOS 10.1.1 trekt iPhone-accu razendsnel leeg
Volgend artikel‘AirPods binnen enkele weken beschikbaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in